Advokati nude besplatnu pravnu pomoć za porodicu muškarca ubijenog u pritvoru

Advokati Borivoje Borović i Marko Pantić ponudili su besplatnu pravnu pomoć porodici Stanimira Brajkovića, ubijenog u zatvoru u Padinskoj skeli, protiv države Srbije.
Advokati nude besplatnu pravnu pomoć za porodicu muškarca ubijenog u pritvoru
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ovo je na TV N1 rekao poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.
Milivojević je kazao da su pomenuti advokati ponudili besplatno zastupanje porodici i zamolili da se to prenese.
 
"Ti ljudi zaslužuju da imaju pomoć. Ovo ne sme da se ponovi, moraju da se kazne počinioci i odgovorni od vrha i ministarke pravde do najnižih čuvara i lekara", istakao je Milivojević.
 
On je kazao da kao politički zatvorenik za vreme Slobodana Miloševića i sam zna kako funkcionišu srpski zatvori i da političke zatvorenike nije obilazio niko sem advokata.
Problem u slučaju ubijenog Stanimira Brajkovića je bio u tome što on nije imao para za advokata, ocenio je Milivojević, dodajući da u suprotnom ne bi ni završio u zatvoru zbog bacanja petarde.
 
Milivojević je podsetio na slučaj Milana Radoičića, koji je proveo jedan dan u pritvoru iako je u Banjskoj organizovao oružanu grupu i incident, koji je doveo do smrti četvoro ljudi.
 
"Zato je mogao kao slobodan čovek da proslavi rođendan na Kopaoniku uz vatromet i petarde,  za razliku od Brajkovića koji je završio u zatvoru jer nije imao novca da plati kaznu zbog bačene petarde",dodao je Milivojević.
  • Reklama

    26.03.2024 16:15
    Nije besplatno....Naplata naknade štete od države je izvesna kao i advokatskih usluga...
  • Slucaj

    26.03.2024 09:22
    Zabraniti petarde i vatromete.
  • Nikola

    26.03.2024 08:47
    Pohlepa
    Treba odrati državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.