Sindikati RGZ o objavama na društvenim mrežama: Maskira se nestručnost i bahatost rukovodstva

Tri sindikata RGZ oglasila su se povodom objava na društvenim mrežama.
Sindikati RGZ o objavama na društvenim mrežama: Maskira se nestručnost i bahatost rukovodstva
Foto: Pixabay

"Učestalim objavama na društvenim mrežama o Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) neki službenici - botovi maskiraju nestručnost, bahatost, nefunkcionalnost i neefikasnost rukovodstva u toj važnoj državnoj instituciji", ocenila su danas tri reprezentativna sindikata zaposlenih u Zavodu.

U zajedničkom saopštenju su Jedinstvena organizacija sindikata, Sindikat Nezavisnost i Sindikat RGZ-ASNS naveli da su "ne tako davno" u RGZ-u posao obavljali državni službenici, stručnjaci iz oblasti geodezije, prava, informatike..., a da su sada nakon "uspešno" urađene digitalizacije na scenu stupili neki novi stručnjaci - botovi.
 
Njihova obaveza je, kako je istaknuto, da 24 sata sedmično provode na društvenim mrežama i otvaraju razne naloge sa kojih će "da brane ono što je apsolutno neodbranjivo".
 
"Nestručnost, bahatost, nefunkcionalnost, neefikasnost, pogrešnu organizaciju posla, neuspešne antikorupcijske mere ne mogu svojim nesuvislim komentarima da poprave desetine zaposlenih koji u odelu državnih službenika izigravaju botove. RGZ ne bi smeo da bude ničija prćija i da građane koji imaju sva prava da se interesuju o sigurnosti njihove imovine, ponižavaju i izlažu verbalnom i svakom drugom nasilju putem društvenih mreža", navodi se u saopštenju.
Sindikati su ocenili da se digitalizacija RGZ tokom poslednjih godina pretvorila u virtuelizaciju realnog života tako da izgleda normalno da se, na primer, u roku od 48 sati obavi uknjižba po nekom nedavnom zahtevu dok istovremeno za one podnete pre 7-8 godina nema "ni naznaka kada će biti rešeni".
 
U saopštenju sindikata je navedeno da je posao RGZ-a da sprovodi zakone i bude servis građana a ne pojedinaca ili interesne grupe i da zato u "spornoj komunikaciji na društvenim mrežama ne vide nikakvu korist za državu i građane već pokušaje da se državni resursi iskoriste za odbranu poljuljanih pozicija rukovodstva RGZ-a, koje je odavno van svake kontrole nadležnih institucija, ali još ima pokrovitelje na važnim pozicijama".
  • milicica

    26.03.2024 19:15
    cekamo dve godine
    i gospoda sa drugostepene komisje katastra nisu odmakli ni ic. Pohapsiti bagru i zatvoriti drugima koji dodju za nauk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija