Brnabić: Srbija će posle litijuma biti kao Norveška posle nafte

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas izjavila da je "oduvek" smatrala da je eksploatacija nalazišta litijuma dobra za Srbiju.
Brnabić: Srbija će posle litijuma biti kao Norveška posle nafte
Foto: 021.rs

Po njenim rečima, to će "doneti mnogo dobrog" ne samo Loznici i Krupnju, već čitavoj Srbiji.

Novinarima je tokom posete vrtiću u Valjevu rekla da "novac koji bi nam ostao (od litijuma), ne možemo da zamislimo. To je bukvalno paralela sa Norveškom pre i posle (otkrića) nafte. To je Srbija pre i posle litijuma".

Brnabić je u vreme dok je bila premijerka ukinula Uredbu o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala "jadarita" koje sadrži litijum i bor i izjavila da je na Rio Tinto "stavljena tačka".
 
Brnabić je danas reklа da je za iskopavanje litijuma potreban dijalog i da se nada da će u široj debati to podržati većina građana.

Komentari 117

  • Aleks

    03.04.2024 09:35
    Inteligencija
    Nama ne pomaže "veštačka inteligencija" sve dok su budale na vlasti.
  • ja

    03.04.2024 07:32
    Da za politicare,za obican narod ce i dalje biti propast.
  • Aleksandar

    02.04.2024 17:07
    Jbo vas litijum
    Biće za tebe, za mene će biti isto ko i dosad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.