Održan drugi sastanak Radne grupe za Memorijalni centar u 'Ribnikaru'

Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu održali su danas drugu sednicu.
Na sednici su razgovarali o obeležavanju godišnjice i očuvanju sećanja na žrtve.
 
Ministarstvo prosvete je prenelo da je na sastanku ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla da će radna grupa da primeni preporuke i mere Multidisciplinarnog tima i sprovede kroz svoje resore i da ih predloži Vladi.
Radna grupa je podržala inicijativu Viktimološkog društva Srbije.
 
Na sastanku je usvojen konačan tekst Poslovnika o radu kojim su definisane buduće aktivnosti.
Na sastanku Radne grupe bili su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz raznih oblasti, koji su iznosili predloge.
 
Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije "Victim Support Europe", Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija