Reakcije na izbor Vučevića za mandatara: Apsolutno je nebitno ko je premijer dok je Vučić predsednik

Povodom izbora predsednika SNS Miloša Vučevića za mandatara nove Vlade Srbije, koalicioni partneri SNS-a pozdravljaju imenovanje kao odličan izbor, dok opozicija navodi da je nebitno ko je premijer.
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da je apsolutno nebitno ko je premijer dok je Aleksandar Vučić predsednik.
 
"Apsolutno je nebitno ko je premijer dok je Vučić predsednik. Pa ne mislite valjda da će Ana Brnabić sada, umesto Vučića, Vučevića zvati šefom", navodi Đilas.
 
Kaže da je Vučević pravi SNS kadar.
Kopredsednik Zeleno - levog fronta (ZLF) Radomir Lazović izjavio je da je Miloš Vučević "čovek iz najbližeg okruženja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i neko ko bi trebalo da nastavi politiku ove vlasti".
 
Lazović je rekao da očekuje da će Vučević na mestu premijera biti jednako loš kao Ana Brnabić, koja je tu funkciju obavljala pre njega.
On je kazao da politika vlasti do sada nije dala odgovor ni na jedno životno pitanje građana Srbije.
 
Povodom toga što je predsednik Srbije prvo na društvenoj mreži objavio ime mandatara, Lazović je kazao da "činjenica da se u jednoj neformalnoj atmosferi na Instagramu predlaže mandatar, dodatno urušava poverenje".
 
"Jedan od najposlušnijih"
 
"Miloš Vučević je jedan od najposlušnijih i najdresiranijih, idealan za nekog ko neće obavljati posao predsednika Vlade", kaže predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.
 
"Imaćemo jednog tihog i poslušnog, pod znacima navoda kulturnog Vučevića kao novog premijera. To je isti onaj Vučević koji je slao policiju na nas kad smo branili Šodroš. Taj prefinjeni čovek je isti onaj koji je za nas izgovarao da smo nacisti i mrzitelji svog naroda, to je isti onaj ko aplaudira svom šefu kada mu kaže da je bez njega apsolutna nula", navodi predsednik Ekološkog ustanka.
 
Dačić: Vučević logičan i odličan izbor
 
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić smatra da je predsednik Vučić napravio "logičan i odličan izbor".
 
Dačić je dodao da je "Vučević u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, ali i predsednika Srpske napredne stranke".
 
"Dobro smo sarađivali u Vladi, a imali smo i uspešnu međustranačku saradnju", istakao je Dačić.
 
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali naveo je da je "Vučević odgovoran i ozbiljan i da savesno i vredno obavlja svoj posao".
 
"I verujem da je najbolji izbor za prvog čoveka Vlade u naredne četiri godine. Čekaju nas veliki i važni projekti, ali i brojni izazovi, i važno je da u Vladi budu najbolji i najozbiljniji ljudi", napisao je Mali na svom instagram nalogu. 
 
"Miloš je patriota, obrazovan, dosledan, sposoban, iskusan i uporan političar. Siguran sam da će uspešno voditi Vladu Republike Srbije i sprovoditi politiku predsednika Aleksandra Vučića", poručio je ministar građevinarstva Goran Vesić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića predložio za mandatara nove Vlade Srbije.
 
  • Novosađan

    30.03.2024 21:58
    Bruka
    napreDNO
  • nenad

    30.03.2024 21:52
    Fikus,totalno nebitan,dok je Oskar vladar
  • Izvidjac Futog

    30.03.2024 21:26
    Unuk
    Unuk Solunskog borca sin velikog obrazovanog patriote i sam obrazovan i patriota.Po meni pravi zbor za funkciju na koju je izabran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija