Stojanović: Vučević je pomoćni šraf bez političkog kapaciteta

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da se od Miloša Vučevića ne može očekivati ništa što bi odstupalo od rada i ponašanja dosadašnjih predsednika vlada i obrasca vladanja SNS.
Stojanović: Vučević je pomoćni šraf bez političkog kapaciteta
Foto: Medija centar Beograd
Komentarišući izbor predsednika SNS-a Miloša Vučevića za mandatara nove vlade, Stojanović je kazao da je Vučević "jedan od pomoćnih šrafova koji nema nikakav samostalni politički kapacitet". 
 
"Vučević ne može da bude ono što je Aleksandar Vučić bio Tomislavu Nikoliću 2012. godine. U odnosu na Anu Brnabić, u ovom trenutku mi deluje da Vučević pristojnije komunicira s javnošću, ali verujem da će i on vrlo brzo preuzeti rečnik Brnabićke i Vučića", rekao je politikolog. 
Stojanović smatra da je logično to što je predsednik SNS-a izabran za mandatara.
 
Ocenjuje i da su izboru Vučevića doprineli i snimci koji su su se u poslednje dve tri nedelje pojavili u javnosti. 
"Sinišu Malog i Marka Đurića su diskreditovali snimci u kojima se čuje kako se sređuje novac za Crvenu zvezdu, odnosno vidi se tajni sastanak s Milanom Radoičićem. Očigledno je da su unutar SNS-a postojala trvenja oko izbora mandatara, a u svemu što se dešavalo simptomatično je to što su pod Vučevićem, kao ministrom Vojske, dve tajne obaveštajne službe VBA i VOA. Nesumnjivo je da je Vučević skrajnuo konkurenciju s aferama koje su isplivale u javnosti u poslednje tri nedelje", rekao je on. 
 
Na pitanje da li se od Vučevića može očekivati da povede borbu protiv kriminala i korupcije, Stojanović je rekao "sigurno ne". 
 
"Ne očekujem ništa što odstupa od uobičajenog ponašanja dosadašnjih predsednika vlada i ministara i obrasca vladanja Srpske napredne stranke", naglasio je Stojanović. 
 
Kazao je da Vučević na mestu premijera neće ostati ceo mandat. 
 
"Vučić mora da u SNS-u stvori čoveka broj dva koji će učestvovati na narednim predsedničkim izborima 2027. godine. Vučević nije profil na koga Vučić može da računa kao na svog naslednika. Očekujem da će nakon dve godine rekonstrukcijom Vlade ili na novim izborima pokušati da napravi osobu broj dva koja bi mogla da pobedi na predsedničkim izborima", rekao je Stojanović.
  • Oni

    31.03.2024 14:37
    Su
    Tu gde jesu zahvaljujući dobro realizovani izbornom inženjering na svim nivoima, svaka čast
    Lično ne podržavam prevarante svih fela, i saradnike kriminalaca
  • ha ha

    31.03.2024 11:28
    a onda
    treba da ostavku kao sef sns a :)
  • Lucifer

    31.03.2024 10:52
    Uveseljava me samo činjenica da je bilo puno prljave igre unutar napredne mafijaške udruge. Pravo je čudo da se i dalje drže zajedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.