Opozicija: Nema dogovora sa vlastima, nećemo pristati na delimična rešenje i novu izbornu krađu

Predstavnici koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN) i Nada saopštili su da na današnjim razgovorima sa predstavnicima vlasti o ispunjavanju preporuka ODIHR za izborne uslove nije postignut dogovor.
Opozicija: Nema dogovora sa vlastima, nećemo pristati na delimična rešenje i novu izbornu krađu
Foto: 021.rs
Oni su najavili nastavak razgovora u sredu, kada ističe rok da se prihvate uslovi za fer izbore.
 
"Nećemo pristati na novu izbornu krađu. Dobili smo signale šta bi vlast mogla da prihvati ali nećemo pristati na parcijalna rešenje, da vlast bira šta će ispuniti od zahteva", rekao je poslanik Radomir Lazović.
 
Na pitanje šta će biti ako ih vlast u sredu ne prihvati, on je naglasio da je "situacija preozbiljna da bi se unapred govorilo šta će opozicija uraditi".
 
On je rekao da su ove dve koalicije spremne da se nađe rešenje, ali da vlast mora da pokaže takvu želju i da pruži garancije da će eventualni dogovor biti poštovan.
Podsetio je da su pred vlast izneti zahtevi vezani za - biračke spiskove, medijsku scenu i za održavanje istovremenih lokalnih izbora, tamo gde nisu bila organizovani prošlog decembra.
 
Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović rekao je da su ove dve koalicije odlučne i jedinstvene u zahtevima.
 
"Naši zahtevi su minimum minimuma i nisu nikakav hir ili ulimatum, mada će vlast to tako nastojati da predstavi u javnosti", ocenio je on.
 
"Ne želimo izbore pod uslovima kakvi su bili prošlog decembra, posebno u Beogradu gde su bile masovne zloupotrebe. Takve izbore možemo slobodno da ukinemo i proglasimo Aleksandra Vučića za maršala", rekao je Jovanović.
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle razgovora sa opozicijom, da vlast ne može da prihvati uslov da se svi lokalni izbori održe istog dana, uključujući i beogradske, dok je zahteve za biračke spiskove i medije prihvatila u načelu.
 
Pošto opozicija ne odustaje ni od trećeg zahteva, za šta je dala rok do srede da se o njemu razmisli, Brnabić je kazala da je to ultimatum i da se do srede ništa neće promeniti.
 
Kako je navela, krajnji datum za izbore je 2. jun za Beograd, a svi ostali izbori biće objedinjeni kada im bude vreme.
  • Раде

    02.04.2024 08:06
    Доста са уценама!
  • Miki

    02.04.2024 07:03
    Glasao sam za vas zbog toga što sam protiv sns. Ali sada kako se ponašate i govorite nikad više. Pre ću za mi da glasam i to je većinski stav mojih prijatelja. Bolje i za vanzemaljce nego vas...
  • Neno

    01.04.2024 23:12
    Neno
    Tako i treba! 12 godina lazi prevara kriminala ucena…ko normakan moze prihvatiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija