Meštani čačanskih sela protestovali devet sati u sudu

Desetak meštana čačanskih sela protestovalo je devet sati u Osnovnom sudu u Čačku zahtevajući rešenja sudskih procesa koje četiri i po godine vode sa "Koridorima Srbije".
Meštani čačanskih sela protestovali devet sati u sudu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Spor se vodi zbog zemlje koja im je oduzeta za izgradnju autoputa Preljina-Pojate.
 
Meštani Mojsinja, Donje Gorevnice, Baluga i Stančića protestovali su od 7.30 do 16.30.
Prvo su odbili molbu obezbeđenja da napuste zgradu suda na kraju radnog vremena, posle čega je došao policajac koji im je obećao da će ih sutra primiti predsednica Osnovnog suda, nakon čega su napustili sud.
 
Meštani su rekli da će od predsednice Osnovnog suda tražiti da se njihova suđenja završe u najkraćem roku ili će nastaviti proteste.
"Koridri Srbije" su oduzeli zemlju za izgradnju autoputa pre četiri i po godine i ona još uvek nije isplaćena jer su se meštani žalili na ponuđenu cenu.
 
Osnovni sud je doneo rešenja da prihvata žalbe i prema procenama sudskih veštaka odredio da je cena oduzete zemlje sedam do osam puta veća od ponuđene, ali su se na ta rešenja "Koridori Srbije" žalili Višem sudu.
 
Prema rečima meštana, Viši sud je posle deset meseci od žalbe vratio suđenje na početak, a Osnovni sud više od godinu dana odlaže ročišta ponovljenog suđenja.
 
To radi, kako su kazali, ili zbog toga što se na suđenjima ne pojavljuju predstavnici "Koridora Srbije" ili zbog opravdanih odsustva postupajućih sudija.
 
Meštani sela Baluga dve godine blokiraju radove na izgradnji trase auto-puta kroz njihovo selo, a meštani sela Mojsinje blokiraju izgradnju tog puta godinu dana.
  • Milan NS

    02.04.2024 09:52
    Šta kaže Vrhovni Sudija,
    ko je instruisao ove sirote ljude da mrze Srbiju i pravoslavlje, baš sad kada spoljni i unutrašnji pritisci idu do momenta neizdržljivosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija