Bečka policija veruje da je na snimku nestala devojčica Danka Ilić, pozvali svedoke da se jave

Bečka policija objavila je nakon veštačenja snimka koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama i potvrdila da se na njemu najverovatnije nalazi nestala devojčica iz Bora Danka Ilić (2).
Bečka policija veruje da je na snimku nestala devojčica Danka Ilić, pozvali svedoke da se jave
Foto: Pixabay
Devojčica je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. marta oko 13 i 45.
 
"Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču i kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici Šotenring naišao na malo dete", piše u saopštenju.
Dalje se navodi da su dve žene koje se i vide na snimku, najverovatnije bile svesne da je čovek prepoznao dete, pošto liči na devojčicu nestalu u Boru, a potom ih je i snimio.
 
On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu deteta.
Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.
 
Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavlja se da se najverovatnije radi maloletnoj Danki Ilić iz Srbije. Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje slika u medijima.
 
Bečka policija traži da se po nalogu javnog tužioca objavi snimak, kako bi se svi oni koji poznaju žene sa snimka i mesto na kojem se nalaze, odnosno gde se nalazi dete, hitno javili policiji.
 
Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.
 
Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije, navodi se.
Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.
 
Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.
 
Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dve odrasle žene koje prate devojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.
 
Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.
 
U Srbiji se nastavlja istraga u vezi sa nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić. Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.
 
Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.
 
Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.
 
Policija je na dan nestanka devojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.
  • Bananamen

    03.04.2024 22:37
    Policijo, ajmo sad jako! Da vidimo od cega ste! Ne sme da izmakne pa makar to ne bila Danka. Mora da se razjasni snimak.
  • @Hm...

    03.04.2024 21:54
    Hm...
    03.04.2024 • 17:00
    Nisam ispratio, odakle su ušli u Austriju, iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije? Šta je sa njihovim graničnim službama?

    Ti iz Srbije izasao nisi cim pitas takve stvari. Vece je pitanje ako je to ona kako je napustila Srbiju.
  • Zguba

    03.04.2024 20:46
    .
    "Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije."

    Nisam baš shvatio, ako se ne zna ko su ove žene kako se zna da su državljanke Rumunije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.