FOTO: Vatrogasci-spasioci dobitnici plakete za Najplemenitiji kolektivni podvig, tu je i pas Zigi

Vatrogasci-spasioci, pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP dobitnici su zlatne plakete za Najplemenitiji kolektivni podvig.
Nagradu je dodelila kompanija Večernje novosti, saopštio je danas MUP.
Pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Užica, Vranja i Bora na svečanosti u Skupštini grada Beograda, ovo priznanje dobili su za nesebičnu pomoć koju su pružili ugroženima u razornom zemljotresu, koji je 6. februara prošle godine pogodio istok Turske.
Njih 45 i službeni pas Zigi danima su, gotovo bez odmora, učestvovali u potrazi za preživelima, ali i telima nastradalih. Iz ruševina su spasili tri života, među njima i sedamnaestogodišnju devojku.
 
 
Vođa Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Davor Vidović rekao je da je ponosan što je prepoznat rad i plemenitost tog tima, koji je za sobom ostavio velike podvige i dobra dela, ističe u saopštenju MUP. 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija