Delegacija Srbije: Ako Kosovo prime u Savet Evrope, Srbija će razmotriti svoje dalje učešće

Ako Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, Srbija će "razmotriti svoje dalje učešće u radu u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE)".
Delegacija Srbije: Ako Kosovo prime u Savet Evrope, Srbija će razmotriti svoje dalje učešće
Foto: 021.rs
To su na sastanku sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Ursom Šmidom ponovili članovi delegacije Skupštine Srbije. 
 
Šmid je rekao da je svestan zabrinutosti Srbije i izrazio nadu da će ona ostati članica Saveta Evrope, jer "ona pripada toj organizaciji".
Dodao je da Srbija i Švajcarska, uprkos razlikama u nekim stavovima, imaju dugoročno prijateljstvo - saopštila je Skupština Srbije.
 
Šefica delegacije Skupštine u PS SE Biljana Pantić Pilja je navela da će na zasedanju te organizacije u aprilu na dnevnom redu biti prijem Kosova, te da će Srbija, ako do toga dođe, razmotriti dalje učešće u radu PSSE.
Dodala je da bi eventualni prijem Kosova predstavljao duboko kršenje međunarodnog prava i Statuta i principa Saveta Evrope jer se na Kosovu "najoštrije krše ljudska prava Srba".
 
"Srpska valuta i srpska roba su zabranjene na Kosovu i Metohiji, a uz konstante pritiske i napade već je 11 odsto Srba napustilo ovaj deo srpske teritorije, od kada je (premijer Aljbin) Kurti na vlasti", navela je Pilja.
 
Delegacija je navela da je svaka podrška stavu Srbije o tom pitanju od velikog značaja i da očekuje da će švajcarska parlamentarna delegacija podržati poštovanje međunarodnog prava.
  • 9

    04.04.2024 18:43
    A ko pita srbisatan
    Kako će da odluči SE ? Pudlica je sve to potpisala još na Ohridu i sad se kao čudi odakle ove odluke. Za to je dobio dozvolu da zbriše kad zagusti kod drugara milionoševića koji je nosao gajbice sa 4 mlrd E iz zemlje i sada uživa neohitlerovsku zaštitu . Tako će i ovaj kad se zagužva ,a glupi glasači će ponovo ispredati bajke o pobedi u REPUBLICI Kosovo koja naravno ima ista prava kao i ova raspala država. Istorija se u 100 godina ponovila 3 puta ali tupavi narod to ne može da nauči još od navodnog kralja koji je zbrisao sa zlatom.
  • Analitićni guru

    04.04.2024 18:32
    Ne
    Brinite , ovi rade, po prvi put imamo sposobne ljude !
  • Vojvođanin

    04.04.2024 15:57
    Da se ne ljubimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija