Savet za štampu: Prestanite sa sramotnim izveštavanjem o smrti deteta

Savet za štampu poziva sve novinare i urednike da odmah prestanu sa skandaloznim, senzacionalističkim, uznemirujućim i sramotnim izveštavanjem o smrti dvogodišnje devojčice iz Bora.
Iz ovog samoregulatornog tela pozivaju medije da pokažu minimum pijeteta prema žrtvi, kao i obzira i saosećanja sa njenom porodicom.
 
"Prenošenjem (tačnih ili izmišljenih) detalja zločina pojedini mediji danas su pogazili sve etičke standarde novinarstva, ali i osnovne norme pristojnosti i ljudskosti", navodi se u saopštenju.

Komisija za žalbe Saveta za štampu je na poslednjoj sednici iskazala duboku zabrinutost zbog izveštavanja koje je još pre nedelju dana bilo nedopustivo senzacionalističko i nedostojno, ali je danas doseglo novi, neshvatljivi, sunovrat.

Savet za štampu poziva i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija da odmah reaguje i sankcioniše medije koji su, verujemo, prekršili i zakonske norme.

  • Lily

    04.04.2024 17:01
    Smrdija
    Pa ti isti mediji dobijaju milione iz budžeta. Dok ne ode ova vlast nema nama spasa.
  • Jova

    04.04.2024 16:29
    Jova
    A sta su to senzaniolisticki izveštavali? Normalno je da svako komentariše kada se oglasi u javnost bilo sta kao i ovaj zločin. Niko nista nije iznosio sem predpostavki da je dete kidnapovano ubijeno ili prodato. Da mediji ili policija nisu obavestili javnost bilo bi zašto nisu i sl. Na zalost ovo se završilo tragicno kako je i vecina Gradjana pred postavljala.
  • Ja

    04.04.2024 16:02
    Zastrašujuće kakvi naslovi su isticani nastavnim stranama bilo bi jako dobro da ti mediji snose posledice inače ovakvo vaspitanje i usmeravanje i mladih i starijih je zastrašujuće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.