MUP o informacijama o terorističkom napadu na društvenim mrežama: Širenje panike je krivično delo

MUP je osudio širenje panike na društvenim mrežama.
MUP o informacijama o terorističkom napadu na društvenim mrežama: Širenje panike je krivično delo
Foto: 021.rs
Povodom informacija koje se šire na društvenim mrežama da će jedan od tržnih centara u Srbiji navodno biti meta terorističkog napada, Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da plasiranje netačnih informacija kojima se uznemirava javnost i širi panika predstavlja krivično delo i da će svi koji šire paniku biti procesuirani u skladu sa zakonom.
"Pozivamo građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja o potencijalno ugroženoj bezbednosti o tome obaveste policiju", dodaje se u saopštenju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj građana pojačano prisustvo pripadnika policije u cilju očuvanja bezbednosti i sigurnosti građana.
 
Na društvenim mrežama danas se širi informacija da će u petak ili tokom vikenda u šoping centru u Srbiji doći do terorističkog napada.
  • V.b

    05.04.2024 10:13
    V.b
    Prvo uhapsite Vucica! Čovek 24h diže tenzije i širi paniku o nikad težem vremenu ratu napadima ode do nuklearnog! Ima starijih gradjana koje se uznemire i nemogu se nikom zaliti!
  • Hm...

    05.04.2024 08:38
    Tako je policijo! Onda hapsi političare, jer oni stalno šire paniku i strah među građanstvom, korone, "dolaze vrlo teški dani za Srbiju" (a teški dani nam traju 30 godina) do pretnji ratovima opet...ili oni ne spadaju pod običnu svetinu, nego u nadprirodna bića...
  • 313z

    05.04.2024 08:17
    Probudite dolovac
    Vrhovni paničar je vođa lično. Hoće li biti kažnjen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.