Ruski diplomata: Rusija nema mogućnosti da speči prijem Kosova u Savet Evrope

Članovi delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope su o pripremi prijema Kosova u Savet Evrope razgovarali sa šefom Političkog odseka Ambasade Rusije Mihailom Generalovim.
Ruski diplomata: Rusija nema mogućnosti da speči prijem Kosova u Savet Evrope
Foto: Pixabay
On im je rekao da Rusija nema pravnih mogućnosti da se tome suprotstavi i tražio podršku Srbije u vezi s pitanjem zamrznute ruske imovine u inostranstvu.
 
Šefica Stalne delegacije Skupštine Srbije u PSSE Biljana Pantić Pilja je ukazala na to da situacija "nije ni malo naklonjena Srbiji, posebno imajući u vidu da je pozicija Srbije oslabljena odsustvom ruske delegacije u PSSE", piše u saopštenju delegacije.
Ona je navela da se mimo procedura, pravila i poštovanja međunarodnog prava, priprema odluka o prijemu Kosova u Savet Evrope (SE) i da će Srbija "razmotriti sve opcije i da neće ostati bez odgovora i bez reakcije na ovakve stavove drugih zemalja članica SE".
 
Mihail Generalov je, piše u saopštenju delegacije, "iskazao potpuno razumevanje za situaciju u kojoj se Srbija nalazi, izrazivši žaljenje što Ruska Federacija nema pravnih mogućnosti da se tome suprotstavi".
"On je ocenio da je i u EU, ali i u SE, došlo do negativnih promena koje će se, po njegovom mišljenju, na žalost nastaviti" i "uz puno uvažavanje trenutne situacije i pritisaka kojima je Srbija izložena, tražio podršku delegacije Srbije u PSSE u vezi s pitanjem zamrznute ruske imovine u inostranstvu".
 
Odgovarajući na to, Biljana Pantić Pilja je istakla "da su ona i članica delegacije Dunja Simonović Bratić uvek pružale podršku Rusiji u PSSE, na šta mogu da računaju i u budućnosti".
 
Preneto je da je na sastanku "bilo reči i o mogućem povlačenju paralela između Srbije i Rusije u SE i PSSE".
  • iguman

    05.04.2024 11:23
    Znaci " sine Brute" i ti mi ga zavuče.
  • Zare

    05.04.2024 11:21
    @Професор
    Nikad ne vezuj camac uz veliki brod a narocito ne izmedju dva velika, jerce te samleti a da nece ni primetiti.
  • @Profesor

    05.04.2024 10:41
    bujna mašta priča svašta, a vi ste vajni "profesore" vec privezani za putinov titanik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.