Belivuk, Miljković i njihove supruge negirali krivicu za pranje novca

Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su u Specijalnom sudu u Beogradu da su novcem stečenim od kriminalnih aktivnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.
Belivuk, Miljković i njihove supruge negirali krivicu za pranje novca
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Krivicu su na početku suđenja negirale i njihove supruge, kao i F. I. i M. I, a detaljnu odbranu optuženi će izneti tokom ročišta. 
 
U odnosu na majku Belivukove supruge, privremeno je razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, kako je sudija navela, zbog privremene nesposobnosti.   
Optuženi F. I. je došao sa slobode sa suprugom M. M, kao i supruge Miljkovića i Belivuka.     
 
Optužnicom su zbog više krivičnih dela pranja novca u periodu od 2015. do 2020. godine, osim Miljkovića i Belivuka, obuhvaćene i njihove supruge, kao i majka Belivukove partnerke.
Optužnicom je optuženima na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim majke Belivukove supruge koja se tereti za pranje novca u saizvršilaštvu.   
 
Terete se da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne aktivnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne aktivnosti.   
 
Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. 
 
F. I. se tereti da je bio član te kriminalne grupe. 
  • Mile

    10.04.2024 11:40
    niko kriv
    Nisu zaradili novac kriminalom, pravili su jabukovo sirće i meleme za šuljeve, i za to im je trebeo Sky teleofon, a Donald Tram ima iPhone bez kriptovane komunikacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.