Kampanja "Da njeno ponovo bude njeno": Prikupljanje novca za urgentnu podršku ženama

Autonomni ženski centar (AŽC) pokrenula je kampanju prikupljanja sredstava za svoj Fond za urgentnu podršku ženama - "Da njeno ponovo bude njeno".
Reč je o fondu koji AŽC koristi za plaćanje urgentnih troškova ženama koje su u situaciji nasilja: medicinske preglede, sudske takse, urgentni smeštaj, besplatnu pravnu pomoć, nabavku hrane, higijene ili udžbenika za decu, plaćanje troškova prevoza za odlazak u institucije i slično, saopštila je ta organizacija.
Kampanju "Da njeno ponovo bude njeno", u znak solidarnosti sa žrtvama nasilja, podržava 30 istaknutih žena iz javnog života Srbije: glumice, sportistkinje, muzičarke, novinarke, koje će se fotografisati sa crvenom tašnom.
"Ako ovih dana na društvenim mrežama vidite neke od njih fotografisanu sa crvenom tašnom, uz slogan 'Da njeno ponovo bude njeno', znajte da je ta crvena tašna jednu ženu koja se, nekada davno, izborila za život bez nasilja, održala u životu", dodaje se u saopštenju. 
 
 
AŽC je organizacija koja je za 30 godina postojanja podržala više od 30.000 žena koje su preživele nasilje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.