Belivukovi saradnici vraćeni u pritvor

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je ukinut pritvor Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću, optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Belivukovi saradnici vraćeni u pritvor
Foto: 021.rs
Drugostepeni sud je usvojio žalbu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i danas im ponovo odredio pritvor.
 
Ovu informaciju potvrdio je za N1 adovkat Nemanje Lakićevića.
Dalibor Katančević advokat Nemanje Lakićevića za N1 kaže da Apelacioni sud nije preinačio odluku Višeg suda o ukidanju pritvora njegovom klijentu kao ni Aleksi Stošiću, već je vratio odluku na ponovno odlučivanje. Novu odluku o pritvoru će sada doneti Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.
Katančević je potvrdio za N1 da je policija danas došla po Lakićevića koji se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, i vratila ga u pritvorsku jedinicu gde će biti do donošenja nove odluke.
 
Podsetimo, na ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka koje je održano 28. marta na predlog advokata odbrane u slučaju optuženog Alekse Stošića sudsko veće je donelo odluku da mu se ukine pritvor i da se pusti da se brani sa slobode, a u slučaju optuženog Nemanje Lakićevića, njemu je pritvor zamenjen blažom merom – zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja elektronskog nadzora.
 
Nemanja  Lakićević i Aleksa Stošić  optuženi su u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka, kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija