Razvojni put Vuka Jeremića: Od "vođe bande lopova" do izaslanika koji nosi Vučićevo pismo u UN

Od "čoveka koji se druži sa belosvetskim hohštaplerima i predvodi međunarodnu bandu lopova", Vuk Jeremić prešao je put do diplomatske misije da spreči usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.
Kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN Vlada tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića podržala je 2016. Ali, kada ta kandidatura nije uspela, Jeremić se vratio i odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije na izborima 2017. Tada su počeli i napadi na njega, piše N1
 
"To je neka ozbiljna međunarodna banda lopova. To je neka ozbiljna skupina lopova predvođena Vukom Jeremićem, nije to od juče", rekao je pre šest godina Aleksandar Vučić.
Kulminacija njihovog odnosa dogodila se u junu 2021. godine, kada je između Jeremića i Vučića došlo do verbalnog sukoba, koji se umalo nije pretvorio u fizički.
 
Tri i po godine kasnije, Vuk Jeremić postaje izaslanik, koji nosi Vučićevo pismo predsedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Na pitanje N1 o svojoj misiji, Jeremić kaže da sada neće javno iznositi detalje.
 
"Trenutno sam u Njujorku, u prilično složenoj diplomatskoj misiji. Ne bih da o njoj govorim javno, sve što bih rekao bilo bi kontraproduktivno za njen uspeh", rekao je Jeremić.
 
Diplomata Duško Lopandić postavlja pitanje Jeremićevih motiva.
 
"Vuk Jeremić svakako ima znanja. Da, Vuk Jeremić sad sarađuje u jednoj akciji vlasti koja ima apsolutno nedefinisanu diplomatiju. Danas idemo na Zapad, sutra na Istok, prekosutra ne idemo nigde. To je opet njegovo da proceni", smatra Lopandić.
 
Jeremić veoma rizikuje, kaže profesor FPN-a Bojan Vranić. Šta ako rezolucija bude usvojena, a Jeremić u javnosti okrivljen? Vranić ipak ne misli da je ovde reč o političkom preletanju.
 
"Ako se gospodin Jeremić učlani na kraju u SNS i postane kandidat predsednika opštine Vračar, to je onda baš očigledno šta se desilo. Ali, ako ostane na ovome – on je bio otišao, pomogao i vratio se na pariski univerzitet da tamo predaje, onda je to okej. Pomogao je koliko je mogao", ocenjuje Vranić.
Gajić: Njegov angažman je vrhunski patriotizam
 
Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da Narodna stranka i on lično pružaju punu podršku bivšem predsedniku te stranke Vuku Jeremiću "jer je njegov angažman u vezi sa rezolucijom UN o genocidu vrhunski patriotizam".
 
"Nisam siguran da u Srbiji postoji kompetentnija osoba sa takvim kredibilitetom, znanjem, diplomatskim veštinama i iskustvom koja bi u tom smislu mogla više da učini za Srbiju od Vuka Jeremića", rekao je Gajić.
 
On je naveo da Jeremićev angažman predstavlja "odnos prema državi Srbiji, a ne prema SNS-u".
 
"Opozicija kritikuje SNS-u da se spojio sa državom, a sada neki iz opozicije Jeremićev angažman kritikuju kao saradnju sa SNS-om, što nije tačno", dodao je Gajić.
  • Dejan

    16.04.2024 11:14
    KurtoMurtizam
    Posle kazu nisu svi isti.Naravno da su isti i na linku istog gazde zapasnih globalista koji preko njih implementira stetne Zakone u Srbiju koji obicnom gradjaninu zivot cine nepodnosljivim.
  • Zeze

    16.04.2024 08:53
    Tako
    Tako ti kazes otadzbina jel su to stadioni beograd na vodi ekspo putevi rafali sve troduplo vise od prave cene da se sns zveri ugrade da narodu prodaju gorivo najskuplje u regionu da popovima zidamo hramove da arapima prodajemo zemlju kinezima rio tinto da se bogate na nas racun to je otadzbina jako si glupav patrioto
  • @Tako

    16.04.2024 08:47
    Tako kao što se ponaša Jeremić bi trebalo da se ponaša svako iz vlasti. Dakle, otadžbina iznad svega i na ovaj način možemo da procenimo ko je u stvari iz vlasti za otadžbinu, a ko je za održanje na vlasti po svaku cenu i ko je toliko beskrupulozan da je čak spreman da građane deli na patriote i ustaše samo da bi ostao na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija