Pokret za preokret neće na beogradske izbore: Na odborima odluka da li idemo na ostale lokalne

Pokret za preokret saopštio je da je doneo odluku da ne učestvuje na beogradskim izborima zakazanim za 2. jun, jer smatraju da to"nisu izbori, već pokušaj da se zamaskira krađa sa decembarskih.
Pokret za preokret neće na beogradske izbore: Na odborima odluka da li idemo na ostale lokalne
Foto: 021.rs
Taj pokret je svojim odborima van Beograda ostavio slobodu u odlučivanju da li će izaći na ostale lokalne izbore u junu, ako budu raspisani.
 
"Na pređašnje izbore, računajući da će na njima moći da se zaštiti volja birača izašli smo u okviru liste 'Srbija protiv nasilja' i nakon toga uložili zajednički trud da se oni ponište i raspišu novi, ali da se do njihovog održavanja ispune preporuke međunarodnih organizacija i opozicije", navodi se u saopštenju.
Rezultate izbora u junu u Beogradu, kako su naveli, neće priznati, kao ni gradske i opštinske vlasti koje iz njih proisteknu "jer da bi vlast bila legalna i legitimna moraju da se poštuju ustavne i zakonske norme vezano za izbore".
"Te norme ne mogu da budu poštovane 2. juna zbog toga što opoziciji nije data mogućnost da temeljno prekontroliše biračke spiskove, da se onemogući glasanje ljudima koji ne žive u Beogradu, kao i da se spreči kupovina glasova, korišćenje javnih resursa u stranačke svrhe te da se opozicionim strankama dozvoli jednak pristup medijima sa nacionalnom frekvencijom", naveo je taj pokret.
 
Ponovili su da traže ponavljanje svih izbora održanih 17. decembra 2023. godine, ali tek kada budu ispunjene sve preporuke i zahtevi opozicije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija