Osumnjičenom za ubistvo majke na Zvezdari povećana kazna na 20 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu Nemanja M. (59) i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva majke S. M. (83).
Osumnjičenom za ubistvo majke na Zvezdari povećana kazna na 20 godina zatvora
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preinačio prvostepenu presudu kojom je Nemanja M. bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina i pravosnažno ga osudio na 20 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.
 
Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, ali da je olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju.
Prvostepeni sud, po oceni Apelacionog suda, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i nije imao u vidu da je oštećena bila u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane, zbog čega mu je ovaj sud povećao kaznu.
On je oglašen krivim što je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, u stanu u Beogradu, ubio svoju majku S. M, pri čemu su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno.
 
Sumnja se da je rukama i nogama majci zadao veći broj udaraca i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, zbog čega je ona zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine preminula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.