Glasanje o prijemu Kosova u Savet Evrope najverovatnije 17. maja

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da je 16. i 17. maja sednica Komiteta ministara Saveta Evrope o prijemu Kosova u tu organizaciju, a glasanje će najverovatnije biti 17. maja.
Kako je rekao Dačić, nije izvesno šta će se desiti, ali je dodao da će se "Srbija boriti". 
 
Gostujući na TV Prva šef srpske diplomatije je rekao da ipak ne znači da će se odmah preći na glasanje pošto su Francuska i Italija izrazile rezervu a Mađarska je protiv.
"Posvetili smo maksimanu političku pažnju tom pitanju. Guraju (Aljbina) Kurtija da pošalje Ustavnom sudu Kosova Statut Srpske zajednice opština (SZO), i dok Francuzi kažu da je potreban odgovor suda, neki kažu da je dovoljno samo da pošalje zahtev", naveo je Dačić. 
On je ocenio da je Kosovo veštački politički "neuspešan projekat", navodeći da je ono 2008. godine jednostrano proglasilo nezavisnost a da 2024. još nije ostvarilo puno priznanje.
 
Dačić je ocenio da je to "debakl zapadne politike".
  • zztop

    28.04.2024 17:37
    Sve pošlo ukrivo ostaje još samo borba za dinar na kosovu ...
  • Veternik

    28.04.2024 12:25
    Taman da vidimo pred izbore u BG i NS hoće li Vučić da izađe iz SE, kada prime Kosovo ? Jer posle prijema Kosova u SE, proglašenja da su Srbi genocidni i Poglavlja 35 nema više igre, hoću da znam jeli Vučić za EU i priznanje nezavisnosti Kosova ili nije.
    Ovo glasanje u SE i glasanje u UN ga isteruje na čistinu, ako ništa ne uradi, i Srbija ne izađe iz SE i ne prekine EU put, znaćemo da je Vučić njihov i da ga oteramo na BG i NS izborima za početak !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija