Jovanović: Deo koalicije "Srbija protiv nasilja" ide na Vučićeve izbore kao ovca na šišanje

Predsednik Nove DSS-a Miloš Jovanović izjavio je da će 2. juna biti održani "Vučićevi i Hilovi izbori u Beogradu" i da deo nekadašnje koalicije Srbija protiv nasilja ide na izbore kao ovce na šišanje.
On je gostujući u jutarnjem programu Nova S televizije rekao da deo opozicije koji izlazi na birališta ne vodi moto "biram borbu", već "biram mandate".
 
"Oni koji su odlučili da izađu u Beogradu na nešto što nisu izbori nemaju nikakve šanse za pobedu. Vlast i dalje dovlači birače u Beograd, opozicija neće dobiti kontrolu nad biračkim spiskom", naveo je lider Novog DSS.
Prema njegovim rečima, on i Novi DSS će voditi kampanju gde će objašnjavati građanima zašto ne treba da izađu na takozvane izobre.
 
"Samo tako možemo dalje, da posle 2. juna imamo legitimitet da se borimo protiv ove vlasti", dodao je Jovanović.
On je priznao da će posle odluke dela SPN da izađe na izbore, borba protiv režima biti "manje efikasna", ali da bi učestvovanje Novog DSS u farsi od izbora značilo da je ta stranka "saučesnik u krađi".
 
Jovanović je ponovio da je dao preporuku odborima Novog DSS da ne izlaze na lokalne izbore u ostatku Srbije, ali da oni imaju autonomno pravo da sami donose odluke.
 
"Kikinda i Požarevac ne izlaze. Moje ime neće moći da koriste odbori koji odluče da izađu i nigde neću ići u kampanju, ali nije doneta zabrana, jer je situacija drugačija od mesta do mesta i u njima nije bilo dokaza da su izbori pokradeni kao što jeste za decembarske u Beogradu", istakao je Jovanović.
 
On je dodao da lično ipak smatra da će "režim i u drugim mestima vršiti malverzacije", te da s toga nigde ne bi trebalo izlaziti, ali da lokalni odbori imaju slobodu da odluče, kao i odgovornost za svoju odluku.
"Svaki odbor će moći da proceni da li treba da izađe. Moje lično mišljenje je da nigde ne treba da se izlazi", naglasio je Jovanović.
 
Na pitanje da objasni različit pristup njega i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa oko vođenja bojkot kampanje, Jovanović je odgovorio da "nije i da nikada neće biti u koaliciji sa Đilasom", dodavši da postoji samo saradnja Novog DSS i opozicije u borbi za izborne uslove. 
  • desni-centar

    29.04.2024 12:14
    Ko god da izađe od stranaka koje su za odbranu teritorije i državnosti glasaću za njih , a protiv Vučića koji ništa ne preduzima posle poglavlja 35 i dalje se sastaje sa EU zamenicima sekretara, ne vraća dijalog u UN !
    Valjda će biti neka koalicija desnog-centra za koje ću da glasam ako ovaj DSS ne izađe na izbore ?
  • Dete Srce

    29.04.2024 10:36
    Mi Vas Volimo (MVV)
    Baš mi je simpa politika opozicionih stranaka koje sve šti se dešava, izokreću, ukrašavaju i pakuju u paketiće "pakosti" upućene SNS-u i predseniku Vučiću. To se nama deci dipada, pa ih gotivimo, jer su baš smešni. Mislim da su mnogi od njih "odraslih" opozicionih političara ostala neozbiljna deca u duši ili samo pokušavaju da nas opčine, što i uspevaju. Hoću reći da građani ne bi trebali da se sekiraju mnogo, jer za većinu nas dece, oni su samo šaljivi i smešni bez puno sposobnosti da nešto bitno promene. Hoću reći da imate vere u nas i da nismo baš toliko naivni koliko su oni umislili da jesmo. Naša radost je i Vaša, ali to oni nikada videli nisu. Šmrc!
  • Nikola

    29.04.2024 09:42
    Kako se dogodilo da Jovanović postane veći Đilas od Đilasa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija