Vukadinović: Lojalnost ministara Vučiću bila važan kriterijum pri sastavljanju Vlade

Istraživač Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović smatra da je važan kriterijum za sastav nove Vlade bila lojalnost kandidata za ministre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Dodao je da će svi oni, uključujući i premijera biti "samo vršioci dužnosti".
 
"Što se lojalnosti tiče, tu se poslušni kadrovi zamenjuju još poslušnijim, uz povremeno mešanje karata, recikliranje i stavljanej na klupu za rezerve", kazao je on.
Prema njegovim rečima, Darko Glišić je odabran da bude ministar za javna ulaganja, a Siniša Mali je dobio resor finansija zato što Vučić želi da ima direktnu kontrolu nad svim investicionim poslovima u vezi sa projektom EKSPO.
Vukadinović je izjavio da je drugi bitan kriterijum pri izboru ministara bilo nastojanje da se personalnim rešenjima "zadovolje, pomire i namire, interesi obe geopolitičke strane sveta".
 
"Aleksandar Vulin već tradicionalno predstavlja 'dzokera' koji treba da miri evetualne sumnje i strahovanja na ruskoj strani, dok se sa 'zapadnjakom' Markom Đurićem na mestu ministra spoljnjih poslova šalje ohrabrujući signal prema SAD i ambasadorima zemalja Kvinte i poruka da Srbija ne skreće sa evropskog puta", naveo je on.
 
Spisak novih ministara pogledajte OVDE.
  • BGD 011

    30.04.2024 15:46
    Sve moj do mojega
    Ko misli da je Vucevic predlozio ministre, taj je lud! Sve ministre je izdiktirao Vucic, to je jasno. A po meni, najvecu brljotinu je napravila Milica Zavetnica, al' vlast je vlast!
  • Ne treba

    30.04.2024 15:23
    Da se
    Zavarava
    Nije to iskrena lojalnost
    Koristoljublje je uvek u pozadini
    Milica je dokaz, samo oni znaju cenu, a plaćena je našim novcem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija