Poslanici jedva o ekspozeu, ali su teme "prodaja" Milice Zavetnice i Sloba Snajper u Novom Sadu

Nastavak sednice Skupštine Srbije o izboru nove Vlade protiče u uzajamnim optužbama poslanika vlasti i opozicije za povrede poslovnika ali i za stranačko "preletanje".
Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić upozorio je da je u ekspozeu mandatara Miloša Vučevića borba protiv kriminala i korupcije "poslednja tačka".
 
"U ekspozeu Ane Brnabić u prvom mandatu borba protiv kriminala i korupcije bila je druga tačka, u drugom ekspozeu već je bila treća tačka a u Vašem ekspozeu gospodine Vučeviću, borba protiv kriminala i korupcije je poslednja tačka. Meni je jasno dokle će ići Vaša Vlada, dalje u kriminal. Borba protiv kriminala i korupcije Vam je zadnja rupa na svirali", rekao je Aleksić.
Kazao je da ga predloženi kabinet podseća na "doba Slobodana Miloševića, SPS-a, radikala i JUL-a".
 
"Eno Milice Zavetnice koja je juče govorila da ste izdajnici a sad je kandidatkinja za ministarku. Ode patriotizam za ministarsku fotelju", kazao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.
Aleksić je pokazao fotografiju na kojoj se, prema njegovim rečima, mandatar pozdravlja sa "narko-dilerom Snajperom", odnosno Slobodanom Milutinovićem iz Novog Sada koji je po Interpolovoj poternici nedavno uhapšen u Španiji.
 
"Nema napretka u Srbiji dok ne odgovaraju ljudi kao što ste vi", kazao je Aleksić.
 
Optužbe predsednika NPS Vučević je odbacio, navodeći da je fotografija sa zvaničnog prijema u Gradskoj kući Novog Sada kada je kao gradonačelnik primio rukovodstvo i igrače lokalnog fudbalskog kluba Kabel.
 
"Rukovao sam se tad sa 30-40 ljudi, nisam birao ko će biti na prijemu ispred tog kluba, niti sam gledao biografije niti vršio bezbednosne provere lica koja su prisustvovala", rekao je Vučević.
 
Mandatar je dodao da je u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Sada a dok je ministar unutrašnjih poslova bio Aleksandar Vulin, Milutinović uhapšen i "više meseci držan u pritvoru".
 
"On je osuđen i zbog toga je pobegao iz Srbije i po našoj poternici je uhapšen u Španiji. Pa da li stvarno mislite da se tako nekom pomaže? Ne bih voleo da mi iko ikada pomaže kao što vi kažete da sam ja pomagao Milutinoviću", rekao je Vučević.
  • Koja

    02.05.2024 17:17
    @paja patak
    Magistar (skoro) Sfrj , izgubio buntovnost , žut bio , zelen postao ( nezreo) hihi !Diznilend povećo plate primaju i over 60
  • Mile

    02.05.2024 16:23
    Sve su to pijuni gospodina Hila. Vučić je marioneta američkog lobija.
  • riki

    02.05.2024 15:02
    koja banda
    Ja sam s glasanjem za tzv. izbore(bilo koje) ZAVRŠIO... i tako mi je milo što to odlučih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.