Unija sindikata prosvetnih radnika traži izmenu koeficijenata za zaposlene u obrazovanju

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas od ministarke prosvete izmenu koeficijenata za zaposlene u obrazovanom sistemu.
Unija sindikata prosvetnih radnika traži izmenu koeficijenata za zaposlene u obrazovanju
Foto: Pixabay
Ta unija je napomenula da je "o besmislici da zaposleni u školama sa visokim obrazovanjem imaju primanja manja od prosečne zarade sramota više i govoriti".
 
U sapštenju piše i da "radnici u računovodstvenim poslovima koji obimom poslova nose ogroman teret i odgovornost imaju platu jednaku minimalnoj zaradi".
"Pod hitno pristupite neodložnom zadatku – izmenama koeficijenata za zaposlene u ovim oblastima kako biste dalekosežno rešili problem", navodi se.
Kako su dodali, ministarku Slavicu Đukić Dejanović koja je istim resorom rukovodila i u delu mandata prethodne vlade, čeka "izuzetno težak i zahtevan, ozbiljan posao".
 
"Mi smo sigurni da Vi odlično razumete sve što je potrebno uraditi i da ćete imati snage i dovoljno argumenata da se u vladi izborite za svoj resor", piše u saopštenju.
  • Veteran

    02.05.2024 23:51
    u(nije)
    Sindikati su i upropastili prava zaposlenih.Dok su gledali lične interese i dogovarali se sa vlastima,primanja su zaposlenima bila sve niža i niža...Prvo se SVI UDRUŽITE da se ukine minimalac kao osnovica računanja a ako već mora od nečega da se računa neka ta osnovica bude DOSTOJNA i radnika i obrazovanja i posla koji se za to obavlja.Ovako,boriti se samo za sebe i sakupljati mrvice dok se oni bahate ,kradu,otimaju....da li VI vidite gde živite ? Ako Vam je sve ovo što se dešava OK,niste dostojni ni da budete u obrazovnom sistemu...
  • WW

    02.05.2024 23:07
    Kod nas je veliki problem plate i zapošljavanje. Plate male a oni koji završe fakultet ne mogu da se zaposle. Radim u ugostiteljstvu i oni rade kao konobari, kuvari, pomoćni kuvari ili perači sudova. To je žalosno. I onda kad odu preko opet ih niko ne razume. Pa ovde niko to ne ceni
  • A šta

    02.05.2024 22:03
    Kad fakultetski obrazovana deca rade kao konobari za minimalne zarade i čekaju da dobiju bakšiž. To boli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.