Snimak skupa u Zagrebu u kom se Srbi optužuju za genocid: Tužilaštvo formiralo predmet

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog izjava učesnika skupa u Zagrebu.
Snimak skupa u Zagrebu u kom se Srbi optužuju za genocid: Tužilaštvo formiralo predmet
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako piše RTS, u izjavama sa društvenih mreža učesnici zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbe lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije.
Povodom snimka sa skupa u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu na kojem je predstavljena knjiga "Homogena Srbija 1941" autora Stjepana Loze, a koji je objavljen na društvenim mrežama Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakonika.
Na snimku se mogu čuti izjave autora i drugih učesnika skupa, u kojima se zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdilo sve sporne činjenice i postojanje elemenata bića krivičnog dela, navodi se u saopštenju.
  • Voldi

    05.05.2024 08:34
    Naravno ovako nešto se nikada ne bi desilo ili torelisalo u Srbiji.
  • Zare

    04.05.2024 21:01
    Pre svega treba podneti tuzbu protiv Dodika jer je Hrvatima predao arhivsku gradju o ustaskim logorima za vreme NDH.
  • Nik

    04.05.2024 19:54
    Ne znam kako će tužilaštvo da sprovede hapšenje osumnjičenih. Ovo je predmet za diplomatiju, za protestnu notu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.