FOTO Beograd okićen za predsednika Kine: Zastavice, bilbordi i "Dobro došli kineski prijatelji"

U čast kineskog predsednika Sija Đinpinga, koji danas dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, na ulicama srpske prestonice vijore se zastave Kine i Srbije.
Postavljeni su i bilbordi sa natpisom na srpskom i kineskom jeziku: "Dobro došli poštovani kineski prijatelji", a duž auto-puta bandere su okićene zastavicama dve države.
 
Velika crvena zastava sa pet zlatnih zvezdica pokriva zapadnu kapiju Beograda - Geneks kulu, sa ispisanom porukom dobrodošlice za lidera Kine.
Veze Srbije i Kine su, kako se može čuti od zvaničnika, prerasle u "čelično prijateljstvo", što je nezaobilazna ocena prilikom svake posete ili govora o anosmia Beograda i Pekinga.
 
Kineski predsednik danas dolazi u posetu Srbiji na poziv Aleksandra Vučića.
U pitanju je prva poseta predsednika Sija Evropi u poslednjih pet godina, od izbijanja pandemije kovid-19 i tokom ove evropske turneje posetiće samo tri evropske prestonice - Pariz, Beograd i Budimpeštu.
 
  • Si brate najdraži.

    07.05.2024 17:48
    Dobrodosao nam Si đin Pong!
    Srbi i Rusi, braca Zauvek! Srbi i Kinezi, braca Zauvek!
  • Spiridon Kopicl

    07.05.2024 16:39
    Si Dji Pindje
    Donesi nam mindje
  • Свињорез

    07.05.2024 15:59
    Са Генекса вила кличе,
    Ћунг ћинг шћонг понг хо шјо линг лонг!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.