Za bezbednost kineskog predsednika u Beogradu angažovana 6.694 policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su preduzete najveće moguće mere bezbednosti za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji.
Kako je rekao Dačić, tokom posete kineskog predsednika biće angažovana 6.694 policijska službenika.
"U tom smislu će Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama, dati svoj maksimalni doprinos da opšti utisak o poseti bude na veoma visokom nivou", naveo je Dačić na svom Instagram profilu.
Dodao je da je formiran operativni štab za praćenje posete predsednika Kine i obezbeđivanja svih neophodnih mera da ta poseta u bezbednosnom i logističkom smislu prođe uspešno.
 
Prema njegovim rečima, poseta Si Đinpinga je od istorijskog značaja za Srbiju i "predstavlja krunu politike koju Srbija vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - stvaranja strateškog partnerstva sa Kinom".
 
"To je najznačajniji politički događaj ove godine, a svakako da je onda i u bezbednosnom smislu najvažniji bezbednosni događaj i izazov za MUP na čijem sam čelu", dodao je Dačić.
  • Otplata kredita

    08.05.2024 16:26
    Znaci došao brat Si da vidi jel smo stvarno podigli zlato iz Švice, tj imamo li para da plaćamo čak i kamate, a kamoli glavnicu? Ako nemamo, doveo je brat Si 400 kineskih strucnjaka da pogledaju šta će da nam uzmu. Naravno, država će platiti gradjanima Srbije - vlasnicima zemlje 10 puta manju cenu, od realne
  • Johnny

    08.05.2024 09:10
    A ko štiti narod... ?
  • 9

    08.05.2024 08:47
    Potpuno nejasno
    Zašto toliko policije kada ih narod "voli". Zamislite armiju od 2 mil ljudi bez onih iz R Šumske ,koji su navodno glasali za njiha na ulcama u dočku najvećeg kamatara za srBiju . Kako bi to veličanstven doček bio , poput Tiovog u Severnoj Koreji ,a oni se kriju pod okriljem noći. A mogli bi ih i sledbenici koje su potegli iz uhljebskih firmi telima zaštititi da zaista zarade dnevnicu i sendvič. Tako da zaista nema potrebe za tolikim dnevnicama policiji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.