Srbija nabavlja devet vozova za prugu do Nacionalnog stadiona i Ekspo kompleksa: Potpisan protokol

Protokol o razumevanju i saradnji sa kompanijom CRRC "Changchun Railway Vehicles Co, Ltd" o nabavci novih devet elektromotornih vozova potpisan je dana su Vladi Srbije.
Srbija nabavlja devet vozova za prugu do Nacionalnog stadiona i Ekspo kompleksa: Potpisan protokol
Foto: 021.rs
Dokument je ispred CRRC potpisao predsednik Upravnog odbora te kompanije Liu Ćanking, dok je sa srpske strane to učinio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
 
Vesić je nakon potpisivanja protokola rekao da je danas važan dan za železnicu u Srbiji jer označava početak izgradnje, opremanja i modernizacije gradske železnice.
"Potpisan je ugovor za kupovinu devet elektromotornih vozova za brzine od 120 kilometara na čas", rekao je Vesić.
 
On je naglasio da je nabavka tih vozova u cilju osavremenjavanja voznog parka Srbijavoza za potrebe saobraćaja vozova na budućoj novoizgrađenoj pruzi Zemun polje - Aerodrom "Nikola Tesla" - Nacionalni stadion i povezivanja centra Beograda i okolnih naselja sa specijalizovanom izložbom "Ekspo 2027".
Vesić je naglasio i da će ovi vozovi koji se nabavljaju biti proizvedeni u fabrici CRRC u Kini i trebalo bi da budu i isporučeni najkasnije do 31. decembra 2026. godine.
 
"Ovi vozovi će biti prilagođeni svim standardima EU", rekao je ministar.
  • Mile

    09.05.2024 08:30
    Red
    Zbog pojedinaca koji sve ruše kradu sve sto se stvori vratiti volovska kola sa 5 na sat ili zavesti gvozdenu disciplinu
  • Veljaš

    08.05.2024 11:50
    Za navijače,da imaju da lome nove stvari.
  • nina

    08.05.2024 11:01
    Volimo kinesku robu
    A Simens u Kragujevcu? Oni proizvode vozove. Al valjda volimo kinesku robu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.