Osumnjičenima za pad ringišpila u Kuršumliji određen pritvor, zaštitnik građana pokrenuo postupak

Glavna javna tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji Biljana Milosavljević saslušala je Z. Lj. (36) iz Knjaževca, vlasnika ringišpila, i J. N. (66) iz Vrnjačke Banje, zakupca placa.
Osumnjičenima za pad ringišpila u Kuršumliji određen pritvor, zaštitnik građana pokrenuo postupak
Foto: 021.rs
Oni su saslušani zbog sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.
 
Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z.Lj i J.N. odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike i iz razloga jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina.
Dodaje se i da su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Osumnjičenom Z.Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavljanje i korišćenje ringišpila, iako je znao da on ne zadovoljava propisane mere za bezbednost i zdravlje ljudi.
Zaštitnik građana pokrenuo postupak
 
Zaštitnik građana Zoran Pašalić danas je po sopstvenoj inicijativi, na osnovu informacija iz medija da je u padu ringišpila u Kuršumliji povređeno 13 osoba od kojih je jedno dete zadobilo povrede opasne po život,  pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija, saopšteno je iz njegove kancelarije.
 
Pašalić je od te opštinske uprave zatražio da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima ovog slučaja, a posebno da li su nadležni organi u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje ringišpila.
 
Od nadležnog organa Pašalić je zatražio i da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest. 
 
Podsetimo, u sredu oko 13 sati u Kuršumliji, na parking-prostoru JPKD "Toplica" Kuršumlija, došlo je do rušenja konstrukcije ringišpila i tom prilikom povrede je zadobilo 13 osoba.
 
Jedna teže povređena devojčica (13) iz Kuršumlije u stabilnom je stanju, izjavio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija