MUP formirao Radnu grupu za podršku unapređenju izbornog procesa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obrazovao je Radnu grupu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) za podršku unapređenju izbornog procesa u Srbiji, saopštio je danas MUP.
MUP formirao Radnu grupu za podršku unapređenju izbornog procesa
Foto: 021.rs
U sklopu dijaloga koji se vodi u Narodnoj skupštini između poslaničkih grupa, nacionalnih manjina, civilnog sektora i predstavnika nadležnih državnih organa u vezi sa unapređenjem izbornog procesa kroz primenu preporuka ODIHR-a, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo formirao je Radnu grupu za unapređenje izbornog procesa, u čijem radu po pozivu učestvuju i predstavnici MUP, a odlukom Dačića sada je i u samom MUP-u formirana Radna grupa za unapređenje izbornog procesa.
Zadatak te radne grupe je da izvrši analizu propisa iz nadležnosti MUP,  kao i analizu efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora, na planu blagovremene razmene ažuriranih podataka od značaja za izborni proces, a koje MUP obrađuje u skladu sa zakonom.
U zavisnosti od rezultata analize, Radna grupa će predložiti odgovarajuće izmene propisa i mere za unapređenje efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora.
 
MUP na taj način, kako je istaknuto u saopštenju, potvrđuje posvećenost poštovanju načela transparentnosti u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti i davanju doprinosa ostvarivanju javnog interesa. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija