Nova fotelja za Gašića i preuzimanje dužnosti: Obišao Generalštab Vojske Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Generalštab Vojske Srbije, gde ga je uz počasni stroj Garde dočekao je načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.
Nova fotelja za Gašića i preuzimanje dužnosti: Obišao Generalštab Vojske Srbije
Foto: 021.rs
Mojsilović je Gašiću poželeo dobrodošlicu u Generalštab i uspeh na novoj dužnosti, i obavestio ga da je borbena gotovost Vojske Srbije na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, ministru odbrane su na sastanku predstavljeni osnovni podaci o Vojsci Srbije, njena organizacija i struktura, razmeštaj, misije i zadaci, kao i strategijska dokumenta planiranja razvoja sistema odbrane, bilo je reči i o vojno-strategijskoj proceni bezbednosti Srbije, dodaju iz Ministarstva.
Ministar Gašić, tom prilikom, istakao je da je stupanje na dužnost ministra odbrane za njega izuzetna čast.
 
"Tokom ovog mandata koji mi je poveren, uveren sam da ću pouzdan oslonac imati u načelniku Generalštaba generalu Mojsiloviću i najodgovornijim starešinama i rukovodiocima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa zajedničkim ciljem - a to je očuvanje naše otadžbine i mirnog sna svih njenih građana", istakao je između ostalog Gašić.
  • zztop

    10.05.2024 18:00
    Mojsiloviću da imaš imalo hrabrosti i vojničke časti bacio bi činove ovom liku u lice, napravio nalevo krug i otišao se bavit bilo čime ...
  • NS

    10.05.2024 09:26
    NS
    Jedino pametno je uvodjenje vojnog roka.
  • Mojsije

    10.05.2024 08:23
    Ju ju
    E na cega je vojska spala. Keramicaru da se podnosi raport!!! Vrlo tuzno i jadno od skolovanih generala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.