Ćuta: Opozicija će na lokalnim izborima negde pobediti, možda i u Novom Sadu

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta uveren je da će na lokalnim izborima 2. juna, "opozicija negde pobediti".
On je u intervjuu za današnje novine Nova kazao da bi do pobede opozicije moglo da dođe u beogradskim gradskim opštinama Stari grad, Savski venac, Vračar, a možda i u Novom Sadu i Nišu.
 
"To bi stvarno bila velika pobeda, da dokažemo i sami sebi i građanima da nije naučna fantastika da Vučić negde izgubi", rekao je Jovanović.
"Ako dozvolimo da nam Goran Vesić sravni centar Beograda, Sajmište, da nastavi da betonira Beograd i ruši detinjstvo i istoriju, onda mi ovaj grad nismo ni zaslužili", kazao je Jovanović.
 
On je istakao i da je do povlačenja pojedinih lista došlo jer se vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem "uplašila gubitka izbora" u pojedinim opštinama.
Objasnio je i da je "zakon koji definiše pravo da se neko kandiduje na nekoj opštinskoj listi jeste Zakon o lokalnim izborima i da u njemu jasno piše da neko ko ima prebivalište u nekoj opštini ima pravo tu i da se kandiduje".
 
"Ali ne bih se upuštao u zakone, oni se ovde tumače ovako i onako. Ovde zakon sprovodi Aleksandar Vučić, a suština je u tome da se on uplašio gubitka", naglasio je Jovanović.
 
On je kazao i da je cilj obaranja izbornih lista pa njihovog vraćanja, što je nazvao "Aleksandar Vučić stil", da se što više zamešetari i da se narod zbuni.
 
Jovanović je naveo i da je Zakon o lokalnim izborima jedno, a Zakon o jedinstvenom biračkom spisku drugo.
 
Što se tiče izmena zakona koji je rezultat pregovora s vlašću oko promene izbornih uslova, cilj je bio da se spreči seljakanje birača po biračkom spisku, iz mesta u mesto na nekoliko meseci.
 
"To je bio cilj tih pregovora i u tome se uspelo", rekao je Jovanović.
Lider Ekološkog ustanka je kazao i da mu nije jasno šta predsednik Novog DSS Miloš Jovanović traži sa njim na listi u Novom Sadu, Valjevu, Užicu, ako misli i priča okolo da "sarađuje sa Vučićem i da je kolaboracionista".
 
"Ako neko želi da se povuče iz ovih izbora i da poziva na bojkot, neka to uradi u Novom Sadu i svuda gde se kandidovao. Tu mislim na Miloša Jovanovića, Zdravka Ponoša (predsednika stranke Srbija srce) i Dragana Đilasa (predsednika Stranke slobode i pravde)", podvukao je Jovanović.
  • Grebostrek Novak

    21.05.2024 16:27
    Idemo !
    Idemo Nole !
    Idemo Novi Sade !
  • SrdJA

    21.05.2024 12:03
    Opet čanak i bora n.
    Ako je Bora Novaković i Boki Kostreš alternativa.....teškoooo. Pogledaj štandove opet ligaši i za tuđim štandovima...
  • Ajme Nama

    21.05.2024 12:01
    Izlaze pod ovakvim nenormalnim, nedemokratskim, lopovskim uslovima sa uverenjem da će "opozicija negde pobediti".
    Jasno da je to "opoziciji" njihov biznis plan, a nas ko ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.