Dve trećine kontrolisanih kamiondžija napravilo prekršaj: Policiju brine broj pijanih i drogiranih

Završena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila.
Dve trećine kontrolisanih kamiondžija napravilo prekršaj: Policiju brine broj pijanih i drogiranih
Foto: Pixabay
Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije za Tanjug je rekao da su tokom pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja pripadnici MUP-a kontrolisali više od 10.000 vozača autobusa i kamiona i otkrili oko 6.400 prekršaja.
 
"Ono što nas je zabrinulo kada su u pitanju vozači kamiona jeste da je čak dve trećine njih zatečeno u prekršaju. Svaki treći vozač kamiona nije bio u prekršaju", rekao je Stević.
Prema njegovim rečima, kada su u pitanju vozači autobusa, svaki drugi vozač autobusa je bio u prekršaju.
 
"Najviše je bilo prekršaja zloupotrebe tahografskog uređaja, kao i kršenja propisa o vremenu odmora, odnosno o vremenu upravljanja", rekao je Stević.
On je istakao da posebno zabrinjava to što je čak 10 vozača kamiona bilo drogirano i čak 15 njih isključeno iz saobraćaja jer su vozili pijani.
 
"Tokom ove akcije otkriveno je ukupno 6.400 prekršaja, a takva je situacija bila i prošle godine u ovom periodu", rekao je Stević.
 
On je govorio i o crnoj statistici proteklog vikenda u saobraćaju, navodeći da je na putevima u Srbiji u subotu i nedelju poginulo sedam osoba, bilo je preko 200 nezgoda i preko 100 povređenih.
 
"Ono što posebno brine jeste da je od sedam stradalih čak pet mladih vozača - mlađih od 30 godina, i čak dvoje koji su imali probnu vozačku dozvolu", rekao je Stević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.