Vučić: Srbija nije nikada ćutala o strašnim dešavanjima u Srebrenici, naprotiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima u Srebrenici, već naprotiv.
"Naprotiv, mi smo hapsili, privodili i izručivali svakoga ko je bio pojedinačno odgovoran za te zločine", dodao je Vučić.
 
On se od utorka nalazi u Njujorku, gde će sutra u Generalnoj skupštini UN biti glasanje o nacrtu rezolucije o Srebrenici.
 
"Uoči dana mogućeg usvajanja nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici, želim još jednom da ponovim da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici, naprotiv. Da li je svrha da se kazni jedan narod koji nije uvek pokoran velikim zemljama i šta će da bude posledica ovakvih odluka?", napisao je Vučić na Instagramu.
Predsednik Srbije, koji je učestvovao na panel diskusiji "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti - Svedočanstva svedoka žrtava rata u BiH", rekao je da je duboko dirnut svedočanstvima svih Srba koji su danas došli da svedoče o dešavanjima kroz koja su prošli pre 30 godina.
"Hteli smo da pokažemo da istina nije jednostrana i da nikada nije ni bila. Neke od žrtava su upravo to i rekle", dodao je Vučić.
 
Predsednik Srbije je rekao da je ponosan na činjenicu da je Srbija "slobodarski narod koji je uvek plaćao najveću cenu za slobodu zemlje i naroda".
 
"Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, pozicije i odluke, zato što to može da ima veliki uticaj na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu iz kojeg dolazim, već i na ceo svet. Nećemo ćutati. Borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti", dodao je Vučić.
 
Vučić tokom boravka u Njujorku održava sastanke sa stalnim predstavnicima u UN tokom kojih iznosi stavove Beograda o "štetnim posledicama usvajanja ove rezolucije na odnose u regionu".
 
U Generalnoj skupštini UN sutra će se raspravljati i glasati o predlogu za donošenje rezolucije UN o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.
  • suminonA

    23.05.2024 10:32
    Tebe žulja što si tog 20.jula 1995. u parlamentu u BG-u pričao o formuli "100-za-1" dok su se bukvalno za to isto vreme u Srebrenici dešavale te masovne likvidacije i zločini!
    Zabrinut si ti druže za sebe pa sad vučeš ceo narod za sobom...
  • Tinkerbell

    23.05.2024 09:52
    Nikad nije ćutala, naprotiv, glasno je slavila ubice.
  • ...

    23.05.2024 05:16
    Nije cutala
    Kako ono bese? Noz, zica...
    A ti vajni predsednice, pricao si sasvim drugu pricu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija