Nomen est omen: U Obrenovcu na listama kandidati sa nadimcima Šećer, Mikser, Hrvat, Vinkler...

Liste za gradske opštine u Beogradu su proglašene, a u moru njih, od kojih mnoge i služe da zbune birača, izdvaja se lista koalicije oko SNS u Obrenovcu.
Nomen est omen: U Obrenovcu na listama kandidati sa nadimcima Šećer, Mikser, Hrvat, Vinkler...
Foto: 021.rs
Kako piše Danas, na toj listi je kandidatima, pored imena i prezimena, naveden i nadimak, a "Mićko", "Mikser", "Aleks", "Vinkler" i "Hrvat" samo su neki od njih.
 
Nadimak šestog na listi Milana Marošanina je Mićko, iza nadimka Mikser krije se dosadašnji predsednik ove opštine Miloš Stanojević, Ivana Aleksijevića očito zovu Aleks, a Ivana Lazarevića - Laza.
Nešto kreativniji su nadimci Siniše Stevanovića - Cuca, Živorada Gavrilovića - Ćure, a izdvaja se i Željko Roksandić - Hrvat.
 
Kandiduju se i Bata - Milorad Janković i Brale - Milan Stojić, a možda najzanimljivi nadimak ima Dragan Milanović  - Vinkler, navodi Danas.
U opštini koju vodi "Mikser", "Mićko" je direktor JKP Obrenovac, "Brale" predsednik Mesne zajednice "Skela", dok je "Hrvat" predsednik Saveta Mesne zajednice "Dudovi".
 
"Laza" se nalazi se na mestu predsednika MZ "Mala Moštanica", a 2015. izabran je na mesto predsednika Fudbalskog saveza opštine Obrenovac.
 
Milorad Janković, s nadimkom Bata, sudeći po sajtu opštine, do sada je bio predsednik Skupštine opštine.
 
Da je u pitanju možda neki obrenovački običaj pokazuje lista GG "Za naš Obrenovac - Srce otpora, glas promene", koja je na listi takođe svojim kandidatima stavila i nadimke - Branko Šarčević je Šećer, Miloš Stošić Mimi, a Saša Bigović Bigi. 
  • Pronađi razliku

    23.05.2024 09:21
    Kao vesti posle Sablje - kum, pacov, budala, itd.
  • Zanovetalo

    23.05.2024 07:35
    Ovako je intimnije
    Seljacka posla,radi lakseg raspoznavanja.
  • gopa

    23.05.2024 07:25
    Srbi inače vole nadimke kao Indijanci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija