Arno Gujon postavljen na čelo novoosnovane Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju

Vlada Srbije je na današnjoj sednici za direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju imenovala Arnoa Gujona.
Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju je nedavno formirana, a Gujon je do skoro bio na čelu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.
Kako se navodi u saopštenju, zadatak Kancelarije je da se domaćoj i stranoj javnosti promovišu državni interesi kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva Srbije, kao i da doprinese boljem protoku informacija i obavlja stručne poslove za potrebe Vlade.
"Velika je čast biti u službi slobodarske i slobodne Srbije! Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću na poverenju i velikoj podršci. Daću sve od sebe da stvorimo lepšu i istinitiju sliku o Srbiji i Srbima. Počinjemo sa radom odmah. Očekuje nas mnogo posla i izazova u kontekstu turbulentnog vremena kroz koje prolazimo i sve većih pritisaka na Srbiju", rekao je Gujon nakon imenovanja. 
  • Koja

    24.05.2024 08:53
    Gujon
    vredi više nego opozicija zajedno... msm više uradio !
  • Анчи Отатић

    23.05.2024 13:58
    Прави Србин на правом месту још да научи домаћи језик
  • paki

    23.05.2024 13:28
    ajme
    E Srbijo međ' šljivama, kada bivšeg uitradesničara/neonacistu ( Blok Identitaraca ) postaviš za Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija