Vlada usvojila uredbu: Cena hleba "Sava" ostaje 54 dinara

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara.
Vlada usvojila uredbu: Cena hleba "Sava" ostaje 54 dinara
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno, Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od te vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.
Članovi Vlade usvojili su i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.
Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je Uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, te izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje, navedeno je u saopštenju. 
  • 9

    23.05.2024 15:13
    Sirotinjo
    Takozvana država ti je propisala cenu onoga što nikada nećeš moći da kupiš . I cenu struje je skinula stranim izrabljivačima ,a ti glasaj i dalje ćuti i plaćaj svom voljenom janjičaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija