Advokat Prelević: Huligani sve samouvereniji, a građani sve nebezbedniji

Građani Srbije iz dana u dan postaju sve nebezbedniji, a s druge strane huliganske grupe postaju sve samouverenije i sigurnije da mogu da izbegnu krivičnu odgovornost.
To je izjavio advokat Božo Prelević povodom premlaćivanja na smrt oca koji je u dečjem parku na Voždovcu pokušao da od huligana zaštiti sina.
 
Prelević je za Betu rekao da su u nastajanju razne huliganske grupe koje misle da sve mogu da reše silom. 
 
"Svaki dan slušamo i čitamo da je neko nekoga izbo nožem. Pre neki dan sam bio kod tužioca koji mi je rekao da su zatrpani predmetima koji se odnose na ubode nožem i otkrivanjem hladnog oružja kod maloletnika. Ta činjenica će rezultirati još tragičnijim nasiljem", kazao je advokat. 
Prema njegovim rečima, grupe huligana pokušavaju da se nasiljem svide vlastima i da steknu upotrebnu vrednost kod vlasti. 
 
"Ova vlast nikada nije osudila divljanje huligana, već ih čak angažuje i u predizbornim kampanjama", rekao je Prelević. 
Potpredsednik Vlade Federacije BiH i ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović saopštio je da je njegov mlađi brat ubijen u nedelju u Beogradu. 
 
Kako su objavili mediji, Đorđe Mijatović (37) je ubijen u dečjem parku na Voždovcu, kada je pokušao da zaštiti svog sina od maltretiranja grupe huligana. 
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas potvrdilo informaciju o premlaćivanju na smrt Đorđa Mijatovića. 
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kog je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Mijatović.
  • Bandit

    31.05.2024 09:58
    rulja
    mi smo taoci male grupe huligana koja se dokopala poluga vlasti.
  • Miloš

    27.05.2024 15:44
    Predsednik
    Advokat Prelević je u pravu, predsednik naše države se ponaša kao vođa navijača jedne grupe građana, a ostale pušta niz vodu, šta ćete više.
  • Steva

    27.05.2024 15:34
    oj srrbijo med šljivama
    Tako je gosp.Preleviću, slažem se sa vašim mišljenjem, međutim za vreme tadiće su huligani takođe imali svoje veoma značajno mesto u društvu. Setimo se samo kada su napravili lurku sa likom hrabre novinarke Brankice Stanković i bacali je po tribinama stadiona uz preteće povike; "Opasna si kao zmija proći ćeš kao Ćuruvija"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Doktor Milić: U Medijani prvo racionalizacija

Doktor Dragan Milić rekao je da će prvi potez nove vlasti u niškoj opštini Medijana biti racionalizacija i ukidanje radnih mesta koja su služila samo za zapošljavanje partijskih kadrova.

RECITE NAM: Da li vam je potreban odmor?

Dolazi vreme godišnjih odmora i sve smo nestrpljiviji da konačno predahnemo. Međutim, postoje situacije u kojima je premor toliki da ne možemo da ustanemo iz kreveta.