Osumnjičeni da je iz vazdušne puške upucao devojčicu kod Kalemegdana delimično priznao šta je učinio

S. H. (53), koji je osumnjičen da je hicima iz vazdušne puške ranio petnaestogodišnju devojčicu kod Kalemegdana, saslušan je danas.
Osumnjičeni da je iz vazdušne puške upucao devojčicu kod Kalemegdana delimično priznao šta je učinio
Foto: Pixabay
On je u prisustvu advokata izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje krivičnog dela.
"Postupajući javni tužilac podneo je predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom S.H. (53) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke", saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.
Inače, S. H. je 29. maja, dok se nalazio u svom stanu, ispalio jedan projektil iz vazdušne puške "FX" model "Maverick VP" kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan i tom prilikom pogodio devojčicu, nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice.
 
"U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana mal. oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navode u POJT.
  • Realista

    30.05.2024 15:57
    pravi razlog
    Pouzdano znam da je i ranije bilo puno ovakvih slučajeva povreda pucanjem iz vazdušne puške. Problem je što je do skoro policija nikako ili potpuno mlako reagovala na takve postupke - a onda se neko dosetio da može da uvede porez na posedovanje vazdušnog rekreativnog pribora za gađanje (jer to nije oružje) pa se krenulo u agresivnu kampanju ispiranja mozga šireg zaluđenog auditorijuma da bi se opravdao novi namet a sve "u cilju bezbednijeg okruženja za stanovništvo" kao da će 100 evra godišnje takse sprečiti budalu da kupi bilo šta i napravi krivično delo. Setite se električnih trotineta, svaki dan su bile "nesreće" sa istima i od kad su uveli takse, građani su se odjednom "opametili" i voze kako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.