Preminuo radnik koji je pao sa zgrade

Šezdesetogodišnji Dragi Đorđević iz Surdulice koji je u petak pao sa zgrade u izgradnji, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine, potvrđeno je Radiju 021 u ovoj ustanovi.

Šezdesetogodišnji Dragi Đorđević iz Surdulice koji je u petak pao sa zgrade u izgradnji, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine, potvrđeno je Radiju 021 u ovoj ustanovi. Radnik je nakon pada prevezen u Urgentni centar gde je i operisan, ali usled teških telesnih povreda, lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život.

Nesreća se dogodila na gradilištu na uglu ulice Laze Kostića i Železničke, a Đorđević je, dok je bio na trećoj etaži višespratnice, iz nepoznatih razloga ispao kroz svetlarnik i pao na prvi sprat. Utvrdjeno je da je svetlarnik bio obezbeđen zaštitnom ogradom.

Ljiljana Stojšić iz Inspekcije rada kaže za Radio 021 da je postupak u toku, odnosno da se još utvrđuje ko je odgovoran za nesrećni slučaj. "Kada utvrdimo činjenično stanje do koga je propust, ukoliko ga ima, sigurno će taj i biti sankcionisan. Inspekcija rada nema nadležnost nad investitorom već nad poslodavcem, tj. nad onim koji angažuje radnike. Ako se ustanovi da je poslodavac kriv, snosiće i posledice", rekla je ona.

Prošle godine, inspekcija rada zabeležila je 9 slučajeva u kojima su građevinski radnici teško povređeni. Kazne za nesavesne građevinske firme iznose od 800.000 do milion dinara, dok zaposleni mogu biti kažnjeni s 20.000. Izvođači radova su dužni da obezbede gradilište, a radnici bi trebalo da nose šlemove, zaštitna odela i cipele, a u slučaju buke ili hemijskog zagađenja i antifone i zaštitne maske.

  • sta reci..

    30.03.2010 08:45
    Neko je predhodnog dana komentarisao, "nisu samo investitori krivi i radnici su krivi sto se ne osiguraju,ne koriste zastitnu opremu...."pa ako radnik NE ZELI da koristi zasititnu opremu a tadi na visokogradnji ili se krece po gradilistu opet je kriv investitor, takvog radnika TREBA opominjati ili toga dana na par sati skloniti sa gradilista,jos itekako ce tada koristiti zastitu... stacno je da skrije ime investitora, jer to je neko od vrlo vaznih poslovnih ljudi, sto da mu se ime povlaci u javnosti, kad iovako nece odgovarati za svoj nemar, nikakvo obezbedjenje, da li isti radnik bio prijvavljen..koga je to briga
  • 29.03.2010 09:22
    Naziv investitora
    Vešto se krije ko je investitor objekta i ko je vršio izgradnju, a ne govori se da radnik nije bio prijavljen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija