LGBT zastava na zgradi Zaštitnika građana

Povodom Međunarodnog dana ponosa, na zgradi Zaštitnika građana u Beogradu sutra će biti istaknuta zastava duginih boja, simbol LGBT osoba širom sveta, saopšteno je iz Kancelarije zaštitnika građana.
Povodom Međunarodnog dana ponosa, na zgradi Zaštitnika građana u Beogradu sutra će biti istaknuta zastava duginih boja, simbol LGBT osoba širom sveta, saopšteno je iz Kancelarije zaštitnika građana.

Zastava će biti istaknuta u 9.30 sati u znak podrške građankama i građanima Srbije koji pripadaju LGBT populaciji. Zastavu će istaći zamenica zaštitnika građana Tamara Lukšić Orlandić i predstavnici NVO "GAYTEN-LGBT" iz Beograda Milan Đurić i Kristijan Ranđelović.

Zaštitnik građana Saša Janković je podsetio da je "dužnost države da garantuje ravnopravnost svih građana i da im pruži zaštitu od govora mržnje i nasilja, kao i da obezbedi ostvarivanje prava na mirno i bezbedno okupljanje".

Međunarodni Dan ponosa LGBT zajednice obeležava se u znak sećanja na Stounvolsku pobunu koja je bila u noći između 27. i 28. juna 1969. godine u Njujorku, kada su se LGBT osobe suprotstavile policijskoj raciji. Taj događaj je označio početak savremenog LGBT pokreta.

  • 27.06.2012 07:16
    bravo
    zivela gej parada,neka su svi zivi i zdravi.
  • Slavko

    26.06.2012 19:46
    Dokle
    Daj LGBT-ovi sjašite više... Nikoga nije briga za vas, dosadni ste. Izadjite na sred trga u bilo kom gradu i vičite na sav glas : "JA SAM GAY!" i verujte nikoga neće biti briga. Ali ne, vi volite publicitet!
  • NikolaNS

    26.06.2012 19:31
    Izvin'te
    A da li bi bilo dozvoljeno postaviti zastavu na kojoj će dominirati slika porodice sa nekoliko dece. Naravno, da majka i otac budu različitog pola. Ravnopravnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija