Dodatno obezbeđenje u poštama nedovoljno

Iako je nedavno uvedeno dodatno fizičko obezbeđenje u najugroženijim poštama u Novom Sadu, ovi objekti su i dalje najčešća meta pljačkaša.          

Iako je nedavno uvedeno dodatno fizičko obezbeđenje u najugroženijim poštama u Novom Sadu, ovi objekti su i dalje najčešća meta pljačkaša.

Kako su nam saopštili iz Pošte, u toku je pilot-projekat uvođenja savremenih fizičko-tehničkih rešenja zaštite u dva najugroženija objekta, ali nije navedeno kakva je to vrsta zaštite, kao ni koje su pošte u pitanju.

Takođe se, kako kažu, radi na kadrovskom pojačanju Službe za bezbednost i podizanju stepena obučenosti onih koji su zaduženi za ovu problematiku.

U poslednja tri meseca u Novom Sadu opljačkano je devet pošta, a poslednja pljačka dogodila se 29. marta na Trgu Marije Trandafil. Zamenik načelnika novosadske policije Stevan Jarić rekao je da pošta sama mora povećati svoje obezbeđenje, jer tu policija nema ingerenciju.

"Pošte su institucije koje imaju nešto slabije obezbeđenje za razliku od banaka i menjaničnica. Zbog toga su one kao i benzinske pumpe najviše ugrožene. Tamo nema radnika koji se bavi poslovima obezbeđenja i to nema veze sa policijom. Na njima je da sami pojačaju obezbeđenje", kazao je Jarić.

  • ej... policiio

    01.04.2010 19:08
    Ne samo sto nema policajaca kada su potrebni nego su prvi u krsenju donetih zakona, jedan od zakona je zabranjeno pusenje cigateta na radnom mestu, a da li se pojedini policajci pridrzavaju slova zakona NE NEPRIDRZAVAJU SE moze se videti u SUP-u za izdavanje pasosa na bul.Oslobodjena kod mosta Slobode, da poneki dezurni policajci za pultom,svojim radnim mestom, ne samo sto puse nego su i neuvidjani prema strankama i izduvavaju dim cigarete dok razgovaraju sa strankom...
    P.S.Sta mislite, da li je ovaj komentar za objavljivanje?
  • Djak Prvak

    31.03.2010 15:26
    kolaps pred mostom
    raskrsnica pred Mostom Slobode
    sreda, 31.03.2010., 14:30
    Taman se kisa stisala i treba se iskobeljati iz skole i skrenuti levo na most, semafori ne rade, svi vozaci su spremni na saradnju ("Niko nece meni ispred da prodje!"), guzva, cep, haos.
    Moje djace prvace sa zadnjeg sedista pita:
    "A gde su saobracajci?"
    ...
  • Nismo nadlezni ni za sta

    31.03.2010 14:03
    Zasto postoji policija uopste?
    Zasto gospoda ne patroliraju pored posti svakih 30 minuta ? Zasto ih NIKAD NIGDE nema kad nam trebaju???
    Danasnja 'policija' je JADNA i BEDNA da se recima uopste ne ni reci koliko.
    SRAMOTA ZA NOVI SAD !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.