Odobreno izručenje Gorana Davidovića

Odobrena je ekstradicija Gorana Davidovića iz Nemačke u Srbiju, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Odobrena je ekstradicija Gorana Davidovića iz Nemačke u Srbiju, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Davidović je 3. februara uhapšen u Traunštajnu u Nemačkoj, na osnovu poternice srpskog Interpola, pošto je napustio Trst u kojem je čekao odluku italijanskog pravosuđa o izručenju Srbiji.

Apelacioni sud u Trstu je septembra prošle godine usvojio zahtev srpskog Ministarstva pravde za ekstradiciju i doneo odluku da se Davidović izruči Srbiji, ali je na tu odluku odbrana okrivljenog uložila žalbu.

Davidović je osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, pošto je sud utvrdio da je, krajem 2005. godine, bio u grupi koja je upala na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde su verbalno i fizički napali učesnike.

Okrivljeni se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne, pa je Opštinski sud u Novom Sadu, marta 2009. godine, izdao za njim poternicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.