Vozači GSP-a traže oružje za samoodbranu?

Pojedini vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća nameravaju da sa sobom nose i oružje, jer ne znaju kako da se odbrane od agresivnih putnika, tvrdi predsednik sindikata "Novi Sad 1911" Rajko Hrnjak.
Pojedini vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća nameravaju da sa sobom nose i oružje, jer ne znaju kako da se odbrane od agresivnih putnika, tvrdi predsednik sindikata "Novi Sad 1911" Rajko Hrnjak.

"Neki vozači nameravaju da sa sobom nose oružje, da bi se zaštitili ako budu napadnuti. Onda možete pretpostaviti šta se može iz toga dogoditi", upozorava Hrnjak i dodaje da nisu ugroženi samo vozači već i svi ostali putnici u autobusu.

On se ogradio od namera pojedinih kolega i rekao da to nije njegov stav, ali isto tako ne zna kako da se problem učestalih napada na vozače reši. "Mi jedino možemo da se odbranimo, ako smo toliko fizički moćni i jaki. Ali, ako napadač bude povređen mi odgovaramo, dobijamo suspenziju i kaznu. Zato što smo uspeli da se odbranimo", ogorčen je Hrnjak.

17 nasrtaja od početka godine

Udruženje vozača i automehaničara gradskog prevoznika obratilo se gradskoj vlasti sa zahtevom da preko Gradskog saveta za bezbednost pokrenu inicijativu za zaštitu vozača. Ovakvih zahteva i inicijativa da se vozači tretiraju kao službena lica bilo je i ranije, ali po tom pitanju nikada ništa nije učinjeno.

Napadi na vozače učestali su u poslednje dve do tri godine, a od početka ove godine zabeleženo je 17 napada. Naročito su česti nasrtaji na vozače autobusa, kada insistiraju da im putnici pokažu kartu. Upravo to je bio razlog nedavnog incidenta u autobusu koji je saobraćao na liniji 42, kada je vozač pretučen i teško povređen.

  • Vlado

    11.06.2010 05:25
    Pa kad nije znala gde je levo...
  • sta jos i toruzje

    12.05.2010 13:19
    Vozacima ne treba oruxje u bus-u,vozaci su izuzetno napeti, ima i izyzetaka samo je to mali procenat.Vozac na svom radnom mestu BUS, redovno krsi pravila i to, redovno prica sa poznanicima ili kolegom, redovno pusi cigare, muziku koju slusa je dosta glasna, zatim vozaci znaju na sred kolovozne traje da stanu, kako bi izmenili koju informativnu rec,gotovo nikada vozaci ne zabranjuju putnicima da izadju iz autobusa na prednja vrata, i ako lepo pise ulaz na prednja vrata,itd
  • M

    12.05.2010 06:18
    e samo im jos oruzije fali...
    Tako ce da upotpune atmosferu: dopola pojeden burek ispred njega, narodnjaci na radiju cigareta u zubima i mobilni koji obilato koriste (mada moram priznati sve vise ih ima slusalicu u uvetu pa vrlo lepo izgledaju dok voze i pricaju sami sa sobom....)
    Jos pistolj da njime vitlaju...
    Da ne bude da sam rekla da su svi isti, imala sam prilike da vidim situacije kada vozac NECE da krene sa stanice dok neko od punika ne ustupi mesto trudnici ili majci sa malim detetom!
    Na zalost vise je onih prvo navedenih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.