Dekan FON-a: Doktorat Siniše Malog naučno validan

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić tvrdi da je doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog naučno validan i da je prošao svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić tvrdi da je doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog naučno validan i da je prošao svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije.

- Da bi Fakultet organizacionih nauka odobrio određenu doktorsku tezu, postoje vrlo jasna i precizna pravila koja određuje Univerzitet u Beogradu. Svaki rad mora, na prvom mestu, da dobije saglasnost Komisije za doktorske studije Fakulteta a zatim i odgovarajuceg Veća naučne oblasti na Univerzitetu - rekao je Martić.

Kako je podvukao dekan FON-a, doktorat Siniše Malog prošao je svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije i dobio neophodne saglasnosti pomenutih komisija.  Martić takođe napominje da je doktorat bio dostupan na uvid javnosti mesec dana pre odbrane i da nije primljena nijedna primedba, dodajući da su sve doktorske teze i radovi zvanični i podležu sudu stručne i opšte javnosti i nakon njihove odbrane.

- Komisija Fakulteta organizacionih nauka, sastavljena od eminentnih profesora FON-a i Ekonomskog fakulteta, a čija su uža naučna delatnost upravo teme koje obrađuje pomenuta doktorska disertacija, pozitivno je ocenila rad i izjasnila se da ima dovoljno naučnih doprinosa koji su neophodni za sticanje zvanja doktora nauka, što je potvrđeno i na Veću naučne oblasti Univerziteta - podvukao je Martić.

Kako je objasnio, izrada disertacije podrazumeva korišćenje relevantne literature, ali i postojanje originalnih naučnih doprinosa.  On je dodao i da ne postoji odredba o dozvoljenom obimu citata u jednom naučnom radu, a pri izradi doktorata ne samo da je poželjno već je i neophodno konsultovati široku stručnu literaturu, što podrazumeva i razmatranje tuđih doprinosa u vezi sa postavljenom tezom.

-Osnovni kriterijum pri vrednjovanju validnosti jednog doktorskog rada je postojanje i odbrana originalnih naučnih doprinosa, što pomenuti rad sadrži. Stručna Komisija je, dakle, na osnovu svih relevantnih kriterijuma, utvrdila da je doktorat naučno validan - zaključio je Martić.

Na sajtu Peščanika objavljena je analiza doktorata Siniše Malog u kojoj se tvrdi da je njegov rad plagijat.

  • 11.07.2014 11:43
    Mali je covek bez morala, to je jasno svakom ko ima oci i usi. Zato verujem da ne bi prezao da plati izradu doktorata. FON mnogo rizikuje ponovo se ukljucujuci u mrak radikalskog totalitarnog sistema. Poznato je da je na ovom fakultetu 90ih JUL imao glavnu rec. Nadam se da ce se u kolektivu tog fakulteta naci dovoljno hrabrih ljudi koji nece dozvoliti da fakultet ponovo bude degradiran.
  • 11.07.2014 05:42
    Kako nije sramota tokdekana imentora?Gde im je obraz?
  • 10.07.2014 21:34
    Moze da ima sve titule ovog sveta uvek ce biti mali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.