Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

SPS će 14. decembra na kongresu stranke birati predsednika i najviše partijsko rukovodstvo.
SPS će 14. decembra na kongresu stranke birati predsednika i najviše partijsko rukovodstvo.

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da upšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić".

Dačić je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao novinarima da bi voleo da mu neko izađe na crtu na Kongresu 14. decembra kada će se birati rukovodstvo stranke ali da ipak veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega.

"Da mislim da neko može da vodi stranku bolje od mene sigurno bih mu je prepustio", rekao je Dačić.

On je podvukao da podržava demokratski način odlučivanja i podsetio da se svojevremeno borio za predsedničko mesto u stranci protiv četiri kandidata, da je i na mesto predsednika Glavnog odbora došao uz protivljenje tadašnjeg lidera socijalista Slobodana Miloševića, uz ocenu da težeg protivnika od njega ne može imati.

On je kazao i da na mesto predsednika stranke nije došao padobranom, već se za to mesto borio.

Prema rečima Dačića, period pre Kongresa uvek je vreme kada "ima određenih impulsa", ali da problema u odnosima u SPS nema.

Upitan da li će na GO SPS biti reči upravo o odnosima u stranci Dačić je rekao da će se o tome raspravljati kada problema bude, a na opasku novinara da li će se baviti "slučajem Branko Ružić" Dačić je odgovorio: "Ne znam da postoji slučaj Branko Ružić."

On je kazao da je cilj socijalista da na idućim izborima dobiju veći broj glasova nego što imaju sada, navodeći da se politička scena u prethodnim godinama veoma promenila, da je potrebno modernizovati partiju i promeniti njen program, ali i doneti nova kadrovska rešenja.

Dačić je najavio da će Glavni odbor SPS u septembru doneti odluku o održavanju Kongresa i izabrati organizacioni odbor koji će taj Kongres pripremiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.