Zaposleni u Poštama Srbije najavili štrajk za ponedeljak

Sindikati zaposlenih u Poštama Srbije najavili su da će protestovati u ponedeljak, 29. septembra, jer su nezadovoljni što će dobit tog preduzeća biti uplaćena u budžet, po nalogu Vlade Srbije.
Sindikati zaposlenih u Poštama Srbije najavili su da će protestovati u ponedeljak, 29. septembra, jer su nezadovoljni što će dobit tog preduzeća biti uplaćena u budžet, po nalogu Vlade Srbije.

Ukoliko njihov zahtev ne bude ispunjen, sindikati će, kako je saopšteno, od 30. septembra ogranizovati štrajk radnika Pošta.

U protestu će učestvovati sindikat "Poštar", Samostalni sindikat poštanskih radnika i Sindikat "Solidarnost", uz podršku Sindikata PTT i Sindikata "Nezavisnost".

"Više od dve trećine zaposlenih u Pošti Srbije prima zarade u rasponu od 35.000 do 40.000 dinara i njihovim zalaganjem ostvaren je odličan poslovni rezultat u 2013. godini (neto dobit 25 miliona evra). Pašta nije ni monopolista ni korisnik budžetskih sredstava", ističe se u saopštenju sindikata.

  • jo

    25.09.2014 17:19
    Odvala godine
    " Pašta nije ni monopolista ni korisnik budžetskih sredstava", ističe se u saopštenju sindikata."
    Pa nek i meni daju da radim 60 godina na državnim jaslama,da delim penzije jer nema ko drugi,da se useljavam u oduzete kuće od narodnih neprijatelja.A onda da mi sve stečeno ostane i pristajem da idem na tržište
  • Dejan

    25.09.2014 15:45
    Znaci nisu ni monopolisti,a i zalagali su se i trudili?
    Pa ovo je presmesno!
    Da nije i zahvaljujuci sposobnom menadzmentu na celu sa Krkobabicem?
  • misa

    25.09.2014 15:34
    Provereno znam da su plate vece sa svim dodacima.
    Sutra bih tamo prihvatio posao da mene pitate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija