Štrajkuje 90 odsto policajaca

Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je danas da u štrajku, koji je počeo 26. septembra, učestvuje 90 odsto radno angažovanih policajaca i da je odziv onih koji se priključuju "iz dana u dan sve veći i veći".
Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je danas da u štrajku, koji je počeo 26. septembra, učestvuje 90 odsto radno angažovanih policajaca i da je odziv onih koji se priključuju "iz dana u dan sve veći i veći".

Prema tvrdnjama predsedavajućeg Predsedništva NSP Velimira Lukića, u pojedinim policijskim upravama, u štrajku je 100 odsto radno angažovanih policijskih službenika.

"I dalje smatramo da svi problemi i uzroci nezadovoljstva radnika MUP mogu da budu rešeni dijalogom sa poslodavcem. Međutim, niko nas do sada nije kontaktirao niti pozvao na pregovore", rekao je Lukić.

Policajci traže produženje Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada, kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene neće primenjivati dodatno smanjenje plata.

  • SB

    02.10.2014 10:12
    Štrajkujte, ali ne zamajavajte narod
    Imao sam (preko eUprave) zakazan termin za ličnu kartu pre neki dan. Znajući da je štrajk u toku, pozovem ujutru centralu u Kraljevića Marka, objasnim da imam zakazan termin. Kaže žena - samo vi dođite... Tamo me sačeka bilmez od dežurnog policajca: Ne radi to, džaba ti termin.

    Ako štrajkujete - poštujem.
    Borite se za svoja prava.
    Ali nemojte me zaje*avati!
  • Zavisni Novinar

    30.09.2014 15:42
    Da ne bi možda.....
    I šta da vam otpevamo uz to ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.