Vrbas: Muzej neće Boemsku rapsodiju jer je "gej i satanistička"

Muzej u Vrbasu zabranio je horu "Bački pevači" da izvede pesmu "Boemska rapsodija" uz objašnjenje "da je to satanistička pesma".
Muzej u Vrbasu zabranio je horu "Bački pevači" da izvede pesmu "Boemska rapsodija" uz objašnjenje "da je to satanistička pesma".

Rukovodstvo muzeja smatra da je hit legendarne grupe "Kvin" neprikladan i zato što "ubija muškost", kao i zato što je tom pesmom pevač Fredi Merkjuri navodno priznao da je gej.

"Bila sam neprijatno iznenađena na sastanku kada se povela priča o ovoj pesmi. Nisu svi bili protiv, ali oni koji jesu su govorili da je ovo pesma koja je satanistička, kojom je frontmen ove grupe priznao da je gej, kao i da ubija muškost. Naravno da se nisam složila sa njima i napravili smo kompromis, a to je da pesmu izvedemo 17. maja, ali u trenutku kada se smenjuje program, između dva nastupa", kaže za Blic Jelena Aleksić, dirigent i osnivač hora koji će zvaničan nastup imati istog dana, kada će izvoditi pesme iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Rihard Hengl, direktor Kulturnog centra Vrbasa, u sklopu kojeg posluje muzej, kaže da nije bio na sastanku, ali da je čuo da je bilo komentara u vezi sa ovom pesmom.

"Verovatno je bila u pitanju šala", kaže Hengl.

Rok kritičari prvi put čuju da se ova pesma čak i u šali vezuje za satanizam.

"Poznavajući biografiju frontmena grupe, Fredija Merkjurija, siguran sam da se on nikada nije bavio ovakvim stvarima. Često ljudi određene hitove vezuju za satanizam, ali u 90 odsto slučajeva u pitanju je samo marketing", kaže rok kritiča Petar Janjatović.

Inače, u hitu "Boemska rapsodija" spominje se Belzebub, koji je u Bibliji označen kao demon i jedan od sedam prinčeva pakla.

U prvobitnoj verziji ove vesti preneli smo pisanje "Blica" da je ovaj koncert trebalo da bude u okviru "Noći muzeja", što iz te manifestacije demantuju i navode da Gradski muzej u Vrbasu ne učestvuje u njihovom programu, već u manifestaciji "10 dana muzeja od 10 do 10".

  • Шогор

    08.05.2015 10:10
    Зикети зекети ум-па-па, микити-ликти тра-ла-ла, тандара-мандара броћ... Сви сте сад анатемисани, мене је сам бог овластио, ја сам тај, буахаха. :D Брате, колико мораш бити спуцан у лобању да трипујеш неке демоне, ђав`ле, богове... Осим у црквама, то се само још сретне на психијатрији.
  • Vlada

    07.05.2015 09:53
    @PinkFloyd
    Mislim da si оzbiljan psihijatrijski slučaj, baš kao i ovi 'rukovodioci' u Vrbasu, baš kao i Danilo Redžepović sa svojim teorijama o satanistima u Bajk kafeu, i baš kao i SVI ostali sa sličnim teorijama. Nemoj molim te da brukaš još jedan ozbiljan rok bend potpisujući se sa 'Pink Floyd.
  • 07.05.2015 08:09
    Lik pod nikom PinkFloyd priča kako je Kvin satanizam i kako su Lord of The Rings satanizam itd. Dame i gospodo... samo u šizofrenoj Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina